Quantcast
Πιερρακάκης: Ετοιμάζουμε νέο πενταψήφιο αριθμό για το λιανεμπόριο - enikonomia.gr
share

Πιερρακάκης: Ετοιμάζουμε νέο πενταψήφιο αριθμό για το λιανεμπόριο

δημοσιεύτηκε:

Ο κλάδος του λιανεμπορίου θα μείνει εκτός του 13033 και θα υπάρξει άλλος πενταψήφιος αριθμός στο οποίο οι καταναλωτές θα στέλνουν sms. Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει ένα SMS ειδικά για το λιανεμπόριο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης είπε στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά” “αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αυτή τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο” και πρόσθεσε ” θέλουμε με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση να βρούμε τεχνολογικά μέτρα τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει και η αγορά και η οικονομία και ο κόσμος να κάνει τη δουλειά του. Δεν είμαι έτοιμος ακόμα να σας πω ποια θα είναι αυτά. Γιατί τα συζητάμε, έχουν κυκλοφορήσει στον Τύπο κάποιες εναλλακτικές, αυτές που έχουν κυκλοφορήσει πράγματι εξετάζονται, αλλά δεν έχει κλείσει η συζήτηση “.
“Αυτά που μπορώ να σας πω είναι ότι, υπάρχει μια συζήτηση ειδικά για το λιανεμπόριο, για να φτιαχτεί μια ειδική διαδικασία που θα αφορά το λιανεμπόριο, εκεί μπορώ να μείνω εγώ αυτή τη στιγμή”, σημείωσε μεταξύ άλλων.
Σε ερώτηση εάν αυτό θα γίνει με το e-katanolotis είπε ότι, ” είναι μια πιθανότητα, υπάρχουν και άλλες πιθανότητες”. Σε ερώτηση πότε θα είναι έτοιμη η διαδικασία για το άνοιγμα του λιανεμπορίου εάν αυτό πρέπει να ανοίξει την 1η Μαρτίου απάντησε ” είμαστε γρήγοροι” και συνέχισε λέγοντας “σκεφτείτε ότι το 13033 όταν το φτιάξαμε μας πήρε λιγότερο από 24 ώρες “.
“Δεν είναι το τεχνικό κομμάτι ο προβληματισμός μας, είναι περισσότερο να δούμε τις επιχειρησιακές παραμέτρους. Δηλαδή αυτό το οποίο πάντα προτείνουμε θέλουμε να είναι εύκολο, χρηστικό, λογικό, ο κόσμος να μπορεί να το χρησιμοποιήσει, να μην υπάρξουν αστοχίες εκεί. Επειδή η συζήτηση δεν έχει κλείσει, θέλω ακόμη να την κρατήσω σε αυτό το σημείο “.
Σε ερώτηση εάν ο κωδικός για το λιανεμπόριο θα είναι στο υπάρχουν 13033 απάντησε “το 13033 θα θεωρήσετε ότι μένει αυτούσιο. Από εκεί και πέρα ότι άλλο εξετάζουμε είναι κάτι εκτός”.






















share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.