Quantcast
Δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων: Ποιες αλλαγές έρχονται - enikonomia.gr
share

Δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων: Ποιες αλλαγές έρχονται

δημοσιεύτηκε:

Αλλάζουν τα πάντα στις δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων καθώς η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά και θα ολοκληρώνεται ακόμη και εντός της ίδιας ημέρας, όπως δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.
Όπως είπε ο κ. Πιτσιλής για το θέμα των μεταβιβάσεων των ακινήτων, “όλη η διαδικασία για την υποβολή της δήλωσης και τη καταβολή του φόρου γίνεται από την αρχή έως το τέλος ψηφιακά, χωρίς επίσκεψη του συμβολαιογράφου ή του πολίτη στη ΔΟΥ. Δίνουμε έτσι τη δυνατότητα η σύνταξη του συμβολαίου να ολοκληρώνεται ακόμα και εντός της ημέρας γλιτώνοντας τις εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις που απαιτούνται σήμερα για την ολοκλήρωση των συναλλαγών αυτών “.


“Ξεκινάμε με την πλειονότητα των περιπτώσεων φόρου κατά βάσης ακίνητης περιουσίας και μέσα στο 2021 φιλοδοξούμε να εντάξουμε στην πλατφόρμα και τις δηλώσεων δωρεών, γονικών παροχών, κληρονομιών και άλλες ειδικές περιπτώσεις”, συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζεται ότι έως την 1η Ιουνίου η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης θα έχει προαιρετικό χαρακτήρα ωστόσο μετά την 1η Ιουνίου η ηλεκτρονική διαδικασία θα καταστεί υποχρεωτική.
Η δήλωση της αντιπροέδρου Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών
Για το θέμα των μεταβιβάσεων ακινήτων μίλησε και η αντιπρόεδρος Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Έλενα Κοντογεωργίουστο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 ( ειδήσεις 12). ” Με το ισχύον καθεστώς απαιτούνται τουλάχιστον 15 ημέρες για να ολοκληρωθεί η δήλωση φόρου μεταβίβασης και η πληρωμή του φόρου”, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Κοντογεωργίου.

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.