Quantcast
ΣΒΕ: Έρχεται επιδοτούμενο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης εργαζομένων - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

ΣΒΕ: Έρχεται επιδοτούμενο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης εργαζομένων – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 19 Μαρτίου 2021 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στο https://katartisialuminio.gr/ για να συμμετάσχουν σε επιδοτούμενο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας απ’ όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ). Συγκεκριμένα ο ΣΒΕ, έχει αναλάβει ως δικαιούχος από το υπουργείο Ανάπτυξης την υλοποίηση της Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον κλάδο της μεταποίησης του Αλουμινίου». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του «Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων» (ΠΔΕ) στα πλαίσια του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία». (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠΑνΕΚ)
Οι ωφελούμενοι
Η Β΄ πρόσκληση αφορά υποψήφιους ωφελούμενους για το πρόγραμμα «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ», προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις που προέκυψαν στη συγκεκριμένη ειδικότητα από την υλοποίηση της Α΄ πρόσκλησης της συγκεκριμένης Πράξης.
Το επίδομα η διάρκεια προγράμματος
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διαμορφώνεται σε 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων και ασφαλιστικών εισφορών. Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι διάρκειας 70 ωρών.
Δικαιούχοι
Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής, έχουν εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ανεξαρτήτως του κλάδου ή του είδους της επιχείρησης όπου απασχολούνται, και είναι:
α) Είτε πλήρους απασχόλησης,
β) Είτε εποχικά εργαζόμενοι,
γ) Είτε μερικής απασχόλησης.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.