Quantcast
ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: Έρχεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας με online ωράριο εργαζομένων - enikonomia.gr
share

ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: Έρχεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας με online ωράριο εργαζομένων

δημοσιεύτηκε:

Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη θεσμοθέτηση του Πληροφοριακού συστήματος « ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» και της ψηφιακής κάρτας εργασίας για την online παρακολούθηση του πραγματικού ωραρίου των εργαζομένων. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι, τα παραπάνω θα γίνουν για να προστατευθούν τα εργασιακά δικαιώματα. Αναλυτικά, σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση θα προβλέπονται τα εξής:
-Το ψηφιακό ωράριο
Στο πλαίσιο του νέου συστήματος «Εργάνη ΙΙ» αναμένεται να προωθηθεί το «ψηφιακό ωράριο» . Οι εργοδότες-επιχειρήσεις θα δηλώνουν τα σχήματα ωραρίου εργασίας των εργαζομένων τους ή τροποποίησης ωραρίου με ψηφιακές επιλογές, επιδεχόμενες αυτόματης επεξεργασίας και διασταύρωσης σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να γίνεται αυτοματοποιημένα ο έλεγχος από τους επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
-Η ψηφιακή κάρτα εργασίας
Στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται και η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Δηλαδή η ψηφιακή κάρτα του εργαζομένου θα είναι συνδεδεμένη με το Πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να καταγράφονται με απόλυτη ακρίβεια οι ώρες εργασίας ή και τηλεργασίας του μισθωτού εργαζομένου.
Η ψηφιακή κάρτα εργασίας αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά σε τράπεζες και σε σούπερ μάρκετ και εν συνεχεία θα εφαρμοστεί σταδιακά στο σύνολο της ιδιωτικής οικονομίας, ενδεχομένως με ηλεκτρονικό ρολόι παρουσίας προσωπικού (ωρομέτρηση).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.