Quantcast
Δίμηνη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας - enikonomia.gr
share

Δίμηνη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και ασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν στο αιρετό πολιτικό προσωπικό της αυτοδιοίκησης, ήταν στο επίκεντρο της συνάντηση που είχε σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο κ. Χατζηδάκης γνωστοποίησε στον κ. Παπαστεργίου την παράταση του προγράμματος για δυο μήνες. “Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ άκουσε με ικανοποίηση την αποδοχή του αιτήματος της ΚΕΔΕ, που είχε υποβληθεί τον Ιανουάριο για παράταση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Ο Υπουργός ανακοίνωσε καταρχήν τη δίμηνη παράταση του προγράμματος, ενώ στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε και το αίτημα της ΚΕΔΕ να υπάρξουν νέα αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία θα προκηρυχθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε μέσω αυτών να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων με πρόσθετο προσωπικό, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους την επόμενη περίοδο. Ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε ότι θα αξιολογηθεί άμεσα από το Υπουργείο και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα το αίτημα αυτό και πολύ σύντομα, θα ληφθεί απόφαση για την οποία θα ενημερωθεί η ΚΕΔΕ” αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό των αυτοδιοικητικών αιρετών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «μετέφερε στον υπουργό Εργασίας την αγωνία των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, ιδίως αυτών που έχουν διατελέσει κατά το παρελθόν, αλλά και το δίκαιο αίτημα τους για την αποκατάσταση αδικιών που υφίστανται, λόγω της εφαρμογής του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016». Για το θέμα αυτό, κατέθεσε στον υπουργό και σχετικό υπόμνημα.
Και ο υπουργός Εργασίας έκανε σχετική ανάρτηση, σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ Ηλία Αποστολόπουλο. “Ανάμεσα στα θέματα που συζητήσαμε ήταν και αυτό του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας. Πρόθεσή μας είναι να υπάρξει μία παράταση δύο μηνών για όσους συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα. Ενώ παράλληλα διαπραγματευόμαστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προκήρυξη ενός τελευταίου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ. Στόχος μας είναι με τις πρωτοβουλίες αυτές να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της υψηλής ανεργίας και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην αγορά εργασίας” αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.