Quantcast
Γεωργιάδης: Πρώτα θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο και μετά η εστίαση - Τι είπε για τις λαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Πρώτα θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο και μετά η εστίαση – Τι είπε για τις λαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

“Πρώτα θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο και μετά θα δούμε την εστίαση”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ1. Όπως σημείωσε, “δεν είναι ώρα για να ανοίξει ακόμα η εστίαση”.
Σε ερώτηση γιατί δίνεται ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού και όχι για την εστίαση απάντησε τα εξής “Το άνοιγμα του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα για την ελληνική οικονομία “. Και πρόσθεσε ότι “είναι παντελώς αδύνατο να δώσεις ημερομηνία” για την εστίαση ” και να μπορείς να εγγυηθείς την τήρησή της όταν το φαινόμενο από κάτω βράζει και είναι εν εξέλιξη”.
Για τα καταστήματα στις “κόκκινες” περιοχές
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση θέλει από την Δευτέρα να ανοίξουν όλα τα καταστήματα και στις “κόκκινες” περιοχές, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών. Θα πειθαρχήσουμε στις εισηγήσεις των ειδικών είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση στα τέλη Απριλίου θα είναι πολύ καλύτερη.
Για τις λαϊκές αγορές
Σε ερώτηση, τι αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές είπε ότι “το νομοσχέδιο δεν δίνει τις λαϊκές αγορές σε ιδιωτικές εταιρείες, δεν καταργεί τις υπάρχουσες άδειες .Καμία υπάρχουσα άδεια είτε επαγγελματία είτε παραγωγού δεν κινδυνεύει με αυτό το νομοσχέδιο. Άρα όσα διαβάζετε σε σχετικά ψηφίσματα, τα έχουν γράψει άνθρωποι που θέλουν να κάνουν κομματική σπέκουλα. Φτάνει η κομματική σπέκουλα την ώρα που η Ελλάδα περνάει τόσα προβλήματα”. Και συνέχισε λέγοντας “ Θα φτιάξουμε ένα νομοσχέδιο που όταν ψηφιστεί θα” είναι προς το συμφέρον όλων( των εμπόρων, των παραγωγών και των καταναλωτών.
Για τα κέντρα αισθητικής
Όσον αφορά στο εάν θα ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής είπε ότι “όλοι οι κλάδοι θέλουν να ανοίξουν, είναι θεμιτό. Στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης και στην Επιτροπή είναι και τα κέντρα αισθητικής. Είναι γνωστό αυτό, έχω κάνει και σχετικές δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα. Παρά ταύτα και για τα κέντρα αισθητικής ισχύει ό,τι ισχύει για όλους τους κλάδους. Χωρίς σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής δεν μπορούμε να τους ανοίξουμε. Έχω μεταφέρει τα επιχειρήματα τους στα κέντρα αισθητικής”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.