Quantcast
Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές των ενοικίων - Τι λέει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών - enikonomia.gr
share

Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές των ενοικίων – Τι λέει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους για τους οποίους δεν πέφτουν οι τιμές των ενοικίων εν μέσω πανδημίας εξήγησε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών Άγγελος Σκιαδάς μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.
Όπως είπε , ” όχι μόνο δεν πέφτουν οι τιμές αλλά αντιθέτως ανεβαίνουν. Εάν ζητάμε λογική εξήγηση, δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Η εξήγηση είναι απλά θέμα ψυχολογίας, οι ιδιοκτήτες πιέζουν τις καταστάσεις, έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι σε πάρα πολλές μισθώσεις μειώθηκαν υποχρεωτικά κατά 40% τα ενοίκια λόγω του COVID και αυτό τους έχει δημιουργήσει μια πίεση η οποία περνάει κατευθείαν στον ενοικιαστή. Αυτή τη στιγμή έχουμε φαινόμενα… όποιος ενοικιαστής ψάχνει σπίτι είναι τουλάχιστον 30% πάνω από πέρυσι. Και το πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά είναι ότι έχουν λήξει πάρα πολλές μισθώσεις οι οποίες ήταν αορίστου χρόνου. Σε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας έχουν εκδοθεί αποφάσεις εξισωτικές λήξεως αορίστου χρόνου. Και τώρα που αρχίζει και πάλι η εκτέλεση των αποφάσεων, θα έχουμε ένα κυκεώνα εξώσεων”.
Και συνέχισε λέγοντας ότι “όσοι προσπάθησαν να φτιάξουν τα σπίτια τους για να τα ενοικιάσουν στις βραχυχρόνιες μισθώσεις έκαναν κάποιες σημαντικές δαπάνες, κάποιες σημαντικές επενδύσεις. Θεωρούν λοιπόν ότι αυτές τις επενδύσεις που έχουν κάνει θα πρέπει να τις βγάλουν σε 1 ή 2 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι τα σπίτια αυτά να έχουν μείνει κενά, προσφέροντας στην αγορά τιμές απαγορευτικές. Δηλαδή εκεί που περιμέναμε ότι αυτά τα σπίτια θα περάσουν στην αγορά και θα επέλθει κάποια ισορροπία, βλέπουμε το φαινόμενο ότι αυτά τα σπίτια είναι πραγματικά απλησίαστα .Ενώ πολλοί ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα δεν τα διαθέτουν καθόλου για μόνιμη μίσθωση, για μακροχρόνια μίσθωση και περιμένουν να επανέλθει το Airbnb”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.