Quantcast
Εν αναμονή της έγκρισης για την εκταμίευση της δόσης των 748 εκατ. ευρώ από το Eurogroup - enikonomia.gr
share

Εν αναμονή της έγκρισης για την εκταμίευση της δόσης των 748 εκατ. ευρώ από το Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Την εκταμίευση της δόσης των 748 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να εγκρίνει σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 το Eurogroup μετά τη θετική εισήγηση από το Euroworking Group.
Πάντως σύμφωνα με την νέα ανάλυση της Κομισιόν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εκτιμάται ότι αυτό θα ανέλθει στο 169% του ΑΕΠ έως το τέλος της δεκαετίας και ότι θα μειωθεί κάτω από το 100% του ΑΕΠ έως το 2047, υπό την αίρεση ότι η Ελλάδα θα αξιοποιήσει πλήρως τους ευρωπαϊκούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα λάβει μέρος σήμερα Πέμπτη στην ετήσια σύνοδο του Συμβουλίου Διοικητών του ESM, στην οποία θα εγκριθεί η ετήσια έκθεση του Μηχανισμού για το οικονομικό έτος 2020. Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τη 10η Έκθεση Αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών, που ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν από δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας, στο οποίο εισήλθε η χώρα μας το καλοκαίρι του 2018. Το Eurogroup θα συνεδριάσει επίσης σε διευρυμένη σύνθεση, με βασικό θέμα την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και την προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.