Quantcast
Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων και mydata: Έρχονται νέες αποφάσεις -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων και mydata: Έρχονται νέες αποφάσεις -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις από την ΑΑΔΕ και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το εάν θα δοθεί παράταση στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίων αλλά και στα mydata, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι καθίσταται υποχρεωτική από την 1η Ιουλίου η έκδοση της Ηλεκτρονικής Tαυτότητας Κτιρίων αλλά και η ηλεκτρονική αποστολή τιμολογίων στην ΑΑΔΕ, ενώ και για τις δύο μεταρρυθμίσεις οι εμπλεκόμενοι φορείς ζητούν παράταση της προθεσμίας για την εφαρμογή τους.
Αναλυτικά:
Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου
Από τη 1η Ιουλίου 2021 η νομοθεσία προβλέπει ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου. Είναι μια διαδικασία που υποχρεώνει οποιονδήποτε θελήσει να κάνει μια μεταβίβαση, να επισκεφτεί τον μηχανικό και να συλλέξει μια σειρά από έγγραφα τα οποία θα οδηγήσουν σε αυτήν την ηλεκτρονική έκδοση της Ταυτότητας .Το ζητούμενο που έχει διατυπωθεί επισήμως και από τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους αλλά και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ιδιοκτητών είναι να δοθεί μια πρόσθετη παράταση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου ώστε να μην επηρεαστεί, όπως αναφέρουν οι δύο πλευρές, η διαδικασία της μεταβίβασης των ακινήτων.
-Το Mydata
Το mydata είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση που προωθούν το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ . Με αυτήν εφαρμογή υποχρεώνουν όλους τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να στέλνουν ηλεκτρονικά τα τιμολόγια στις εφορίες, ουσιαστικά στο σύστημα taxis .Από εκεί και πέρα βεβαίως οι λογιστές είναι αυτοί που ζητούν την παράταση εδώ, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται στην περίοδο των φορολογικών δηλώσεων και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την αγορά να προσαρμοστεί.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.