Quantcast
Επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης: Τι είπε ο Κορκίδης για την εφαρμογή Covid Free App - enikonomia.gr
share

Επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης: Τι είπε ο Κορκίδης για την εφαρμογή Covid Free App

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι η εφαρμογή Covid Free App θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης να απλοποιήσουν τους ελέγχους για το εάν θα εφαρμόζονται τα μέτρα για τον κορονοϊό εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης.
Παράλληλα, επεσήμανε: «Ο χώρος της εστίασης και διασκέδασης έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από το ξέσπασμα της πανδημίας και πρέπει να προσαρμοστεί με τα σημερινά δεδομένα για να αποφύγει τα χειρότερα. Επομένως, εργοδότες, εργαζόμενοι και πελάτες οφείλουμε να τηρούμε τα όποια μέτρα υποδεικνύονται από τους ειδικούς, εντάσσοντάς τα στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειάς μας».
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος δήλωσε: «Ο εμβολιασμός είναι η μόνη μας άμυνα στις μεταλλάξεις της ύπουλης πανδημίας και δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για αμφισβήτηση. Το γεγονός της μετάλλαξης “ΔΕΛΤΑ”, σαφώς αλλάζει τις προσδοκίες για τα έσοδα των επιχειρήσεων του τουρισμού και της εστίασης το 2021. Επίσης προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι εάν χρειαστούν έξτρα ενισχύσεις φέτος πλέον των 16 δισ. ευρώ, τότε τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν θα επαρκούν. Η φετινή χρονιά έχει προϋπολογιστεί, με τα 21,5 δισ. ευρώ που πρόσθεσε η πανδημία, για να κλείσει με το χρέος άνω του 200% και έλλειμμα 10% του ΑΕΠ που μεταφράζεται σε 17 δισ. ευρώ. Είναι επιτακτική ανάγκη, εφόσον υπάρχει πλέον επάρκεια και επιλογή εμβολίων, να εμβολιαστούμε όλοι, ώστε αφενός να είμαστε υγιείς και αφετέρου να μειώσουμε τον κίνδυνο νέων περιοριστικών μέτρων και “ενοχλητικών”, αλλά απαραίτητων ελέγχων. Ο χώρος της εστίασης και διασκέδασης έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από το ξέσπασμα της πανδημίας και πρέπει να προσαρμοστεί με τα σημερινά δεδομένα για να αποφύγει τα χειρότερα. Επομένως, εργοδότες, εργαζόμενοι και πελάτες οφείλουμε να τηρούμε τα όποια μέτρα υποδεικνύονται από τους ειδικούς, εντάσσοντάς τα στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειάς μας. Σίγουρα η εφαρμογή Covid Free App, βοηθά τις επιχειρήσεις του χώρου να απλοποιήσουν τους ελέγχους στο μέτρο του δυνατού. Ας αναδείξουμε τον εμβολιασμό, την τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια εργαζομένων και καταναλωτών, ως μέσο προσέλκυσης πελατών σε ασφαλείς επαγγελματικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Ας συνειδητοποιήσουμε πως είναι πικρή μεν, αλλά αλήθεια δε, η διαπίστωση ότι στην περίπτωση του 4ου μεταλλαγμένου κύματος της πανδημίας, το κόστος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν θα μπορεί να καλυφθεί από το κράτος με τον τρόπο που έγινε μέχρι σήμερα. Το φετινό καλοκαίρι είναι εποχή να ξεκουραστούμε και να διασκεδάσουμε, αλλά και να εμβολιαστούμε για να το χαρούμε όλοι, με υγεία και ελευθερία».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.