Quantcast
Έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου - Πώς θα γίνονται οι αγοραπωλησίες - enikonomia.gr
share

Έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου – Πώς θα γίνονται οι αγοραπωλησίες

δημοσιεύτηκε:

Σε εφαρμογή θα τεθεί άμεσα ο ” Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου που θα βάλει τέλος στη γραφειοκρατία. Πρόκειται για μια παρέμβαση που αποσκοπεί στην απλοποίηση και την ψηφιοποίηση των επιμέρους διαδικασιών σε μια αγοραπωλησία.
Η διαδικασία θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά στο γραφείο του συμβολαιογράφου, παρέχοντας σε όλους τους συμβαλλόμενους όλα τα εχέγγυα ότι η αγοραπωλησία θα ολοκληρωθεί ορθά. Η επιτάχυνση θα επιτευχθεί πρωτίστως μέσα από την ψηφιοποίηση περισσότερων από 17 πιστοποιητικών: τα έγγραφα αυτά, τα οποία μέχρι σήμερα αναζητούνται σε έντυπη μορφή από μια σειρά υπηρεσιών, σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου θα χορηγούνται ηλεκτρονικά, μέσα από ένα εκτεταμένο πλαίσιο διασυνδέσεων μεταξύ των μητρώων του Δημοσίου.
Όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υφυπουργός για το Κτηματολόγιο, Γιώργος Στύλιος στη διαδικτυακή ημερίδα της ΚΕΔΕ η μεταβίβαση ακινήτων στη χώρα μας θα γίνεται ηλεκτρονικά μετά από 2 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης συμπεριλαμβάνεται στο Α΄μέρος του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης» που κατατέθηκε στη Βουλή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.