Quantcast
Έρχεται στήριξη 600 ευρώ στους πληγέντες: Πώς θα δοθεί - Τι είπε ο Βορίδης – ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Έρχεται στήριξη 600 ευρώ στους πληγέντες: Πώς θα δοθεί – Τι είπε ο Βορίδης – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την καταβολή άμεσης οικονομικής ενίσχυσης μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ. Όπως είπε, θα υπάρξει σήμερα παρέμβαση από το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να στηριχθούν άμεσα οι πληγέντες από τις πυρκαγιές. 
“Υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση ότι είναι 94 – 95 τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές στη περιοχή της Βαρυμπόμπης και χρειάζεται να παρέμβουμε. Αντιστοίχως θα μεταφέρουμε σήμερα ποσά προς τους δήμους ώστε να υπάρχει μια άμεση στήριξη, αυτή την άμεση στήριξη των 600 ευρώ και εν συνεχεία προφανώς πρόκειται να υποστηρίξουμε τους πυρόπληκτους με ποσά τα οποία θα φτάσουν μέχρι τα 6.000 ευρώ και τις επιχειρήσεις, με ποσά που θα φτάσουν τα 8.000 ευρώ και να προχωρήσουμε εν συνεχεία στη στεγαστική συνδρομή που είναι η διαδικασία της υποστήριξης για να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους οι άνθρωποι “, τόνισε.
Για τη στεγαστική συνδρομή των πληγέντων
Όσον αφορά στο θέμα της στεγαστικής συνδρομής των πληγέντων είπε ότι καταβάλλεται από το κράτος ένα ποσό της τάξης του 80% , με 20% δυνατότητα λήψης δανείου με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ.
Και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων στο κομμάτι αυτό. ” Το πλαίσιο είναι δεδομένο, θα εφαρμοστεί για το σύνολο των πυρόπληκτων” , σημείωσε.
Ο τρόπος καταβολής των αποζημιώσεων
Εν συνεχεία ρωτήθηκε εάν τις αποζημιώσεις των πληγέντων θα τις διαχειριστούν οι δήμοι και πώς θα γίνει αυτή η διαδικασία. Ο κ. Βορίδης είπε ότι η διαχείριση των ποσών των αποζημιώσεων θα γίνει μέσω των δήμων. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα ποσά των αποζημιώσεων θα μεταφερθούν σήμερα προς τους τρεις πληγέντες δήμους, δηλαδή τον Δήμο Αχαρνών ( 60.000 ευρώ) , τον Δήμο Κηφισιάς (60.000 ευρώ) και τον Δήμο Διονύσου, στον οποίο επειδή αντιμετωπίζει λιγότερα προβλήματα θα δοθεί το ποσό των 30.000 ευρώ.
” Αυτά είναι ποσά για την άμεση στήριξη. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί ο προσδιορισμός των ζημιών” σημείωσε, λέγοντας πως εάν χρειαστεί θα διατεθούν μεγαλύτερα ποσά. 
” Η διαδικασία της Στεγαστικής Συνδρομής κινείται κυρίως από το υπουργείο Υποδομών, το οποίο θα κάνει και την καταγραφή των ζημιών και την αυτοψία στα κτίρια τα οποία πρέπει να λάβουν την Στεγαστική Συνδρομή”, τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.