Quantcast
Γεωργιάδης για τις αυξήσεις στις τιμές: Η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που μπορεί - Πού οφείλονται - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης για τις αυξήσεις στις τιμές: Η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που μπορεί – Πού οφείλονται

δημοσιεύτηκε:

Για τις ανατιμήσεις σε τρόφιμα, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα και σε άλλα βασικά αγαθά αλλά και για τα αυξανόμενα περιστατικά αρνητών ασθενών με κορονοϊό να διασωληνωθούν μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τους αρνητές ασθενείς, είπε χαρακτηριστικά ότι «πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την παράνοια; Είναι παράνοια. Χάνονται ανθρώπινες ζωές από την παράνοια αυτή. Αυτό είναι εξαιρετικά λυπηρό».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για το περιστατικό με τους μαϊμού- εμβολιασμούς στην Καρδίτσα λέγοντας ότι «η υπόθεση θα διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη. Δεν είναι αστεία η υπόθεση αυτή. Η κυρία αυτή, η υπάλληλος θα αντιμετωπίσει πολύ βαριές κατηγορίες ακόμη και για ενδεχόμενους φόνους έστω και εξ αμελείας. Διέπραξε βαρύ ποινικό αδίκημα. Θα υπάρξει και ειδική νομοθετική πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες για τους εικονικούς εμβολιασμούς».

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους υγειονομικούς.

«Η υποχρεωτικότητα δούλεψε, κάθε μέρα όλο και περισσότεροι υγειονομικοί εμβολιάζονται», τόνισε.

Για τις ανατιμήσεις

Οι αυξήσεις στις τιμές τροφίμων αλλά και φυσικού αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων βασικών αγαθών συμβαίνει, καθώς «μάλλον λόγω πανδημίας παγκοσμίως έχουμε περίοδο μεγάλης αύξησης διεθνών τιμών. Αυτό έχει οδηγήσει σε μία μεγάλη πληθωριστική πίεση τον πλανήτη. Οι ΗΠΑ είχαν τον Αύγουστο τον μεγαλύτερο πληθωρισμό που είχαν εδώ και 20 χρόνια. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ε.Ε. και η Ελλάδα δεν μπορεί να εξαιρεθεί από αυτόν τον γενικό κύκλο».

Όπως είπε ο ίδιος, «η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που δύναται, τα μέτρα της λογικής». Τον Αύγουστο του 2021 ο δείκτης PMI είναι ο υψηλότερος, ενώ και οι εξαγωγές κινήθηκαν υψηλά. Συμπλήρωσε ότι «οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Πρωθυπουργό για τις όποιες παρεμβάσεις».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας ότι η προτεραιότητα θα δοθεί από την κυβέρνηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. «Η ενέργεια αποτελεί προτεραιότητα και θα έχουμε στοχευμένη παρέμβαση», τόνισε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.