Quantcast
Συνάντηση Γεωργιάδη με εκπροσώπους σούπερ μάρκετ για τις ανατιμήσεις προϊόντων - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Γεωργιάδη με εκπροσώπους σούπερ μάρκετ για τις ανατιμήσεις προϊόντων – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με τους εκπρόσωπους των κλάδων του σούπερ μάρκετ αναμενόταν να έχει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για το θέμα των αυξήσεων των τιμών στα προϊόντα.
Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, έχει ζητήσει ο ίδιος να έχει σήμερα μια συνάντηση με τους εκπροσώπους των κλάδων των σούπερ μάρκετ προκειμένου να δει ακριβώς τι γίνεται με τις τιμές των προϊόντων και τι πραγματικά μπορεί να απορροφήσει η αγορά . ” Ένα κομμάτι των αυξήσεων των τιμών των προϊόντων για ένα χρονικό διάστημα μπορεί να το απορροφήσει η αγορά, δεν λέω για όλο .Ωστόσο την ίδια στιγμή υπενθύμισε ότι υπάρχει ” η ελεύθερη η αγορά και ο ανταγωνισμός που λειτουργεί και είναι μια ευκαιρία για τους περισσότερους ανταγωνιστικούς να κρατήσουν την τιμή στα προϊόντα τους χαμηλότερα και να κερδίσουν μεγαλύτερη πελατεία. Και αυτό θα γίνει γιατί έτσι λειτουργεί η οικονομία….θα το δούμε”, πρόσθεσε.
Για τον εισαγόμενο πληθωρισμό
Μεταξύ άλλων μίλησε για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για το να περιοριστεί το κύμα των αυξήσεων στα προϊόντα. Όπως είπε έχει λάβει ως αρμόδιος υπουργός όλα τα μέτρα για το θέμα αυτό και συνέχισε λέγοντας ότι ” οι έλεγχοι είναι ασταμάτητοι .Και σήμερα θα το ακούσετε ότι ο έλεγχος είναι πολύ αυστηρός και εις βάθος. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κερδοσκοπήσει .Κανένας δεν πρέπει να διανοηθεί ότι πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία αυξήσεων διεθνών τιμών και του αναμενομένου πληθωρισμού για να πάει να βγάλει παραπάνω χρήματα .Αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένας .Και για αυτό τον λόγο έχω βάλει και νόμο που μέχρι τέλος του χρόνου εξακολουθεί να ισχύει και μπορούμε να ελέγξουμε και ελέγχουμε κάθε μέρα να μην αυξηθεί το περιθώριο κέρδους περισσότερο από ότι ήταν πριν τον COVID. Άρα λοιπόν και τα θεσμικά εργαλεία τα έχουμε και ελέγχους κάνουμε και πρόστιμα βάζουμε” και τιμωρούμε όποιον χρειαστεί .Επίσης διευκρίνισε ότι δεν ζητεί να προκαλέσουν ζημιά στις επιχειρήσεις τους από την απορρόφηση των αυξήσεων, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ανεργία, χρεοκοπίες και καταστροφή

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.