Quantcast
Μητσοτάκης: Θα παραδώσουμε το μετρό Θεσσαλονίκης στο τέλος του 2023 - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Θα παραδώσουμε το μετρό Θεσσαλονίκης στο τέλος του 2023

δημοσιεύτηκε:

Tην πεποίθηση ότι η βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι λειτουργική έως το τέλος του 2023 εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνεδρίαση με το Δ.Σ. της ΔΕΘ- Helexpo.


Όπως είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, « έχει ταλαιπωρηθεί πολύ η Θεσσαλονίκη, όμως το μετρό θα παραδοθεί στα τέλη του 2023 και θα ανακουφίσει τους κατοίκους της πόλης» και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τον ΟΣΕ τον αγαπάμε και τον προσέχουμε».

Καραμανλής: «Δεν αλλάζουμε τις δεσμεύσεις παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις»

«Παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις δεν αλλάζουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε, να παραδώσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης μέσα στο 2023» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό .

Επιπλέον ο υπουργός, ζήτησε για ακόμη μία φορά «να αφήσουμε πίσω μας το διχασμό» ενώ επαίνεσε την διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. για την επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων στο σταθμό «Αγία Σοφία», εργασίες που άρχισαν πριν μερικές μέρες και επανέλαβε ότι στη φιλοσοφία και πρακτική της ηγεσίας του ΥΠΟΜΕ, είναι, τα έργα με εξασφαλισμένους πόρους και σαφές χρονοδιάγραμμα κι όχι τα λόγια, με τον πρωθυπουργό να κοιτά τον χάρτη με τα έργα της Θεσσαλονίκης και να τονίζει «έρχονται και άλλα».

Τέλος ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο πακέτο των μεγάλων σιδηροδρομικών έργων που σύντομα θα δημοπρατηθούν, ύψους 3,3 δισ. Σε αυτά, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνεται η σύνδεση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ με το δίκτυο του ΟΣΕ, η νέα χάραξη Θεσσαλονίκη – Τοξότες Ξάνθης και ο Δυτικός Προαστιακός Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από το thesstoday.gr

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕthesstoday.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.