Quantcast
Γεωργιάδης: Η επιδότηση για το φυσικό αέριο θα είναι για όλους - Τι ισχύει για το πετρέλαιο θέρμανσης - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Η επιδότηση για το φυσικό αέριο θα είναι για όλους – Τι ισχύει για το πετρέλαιο θέρμανσης

δημοσιεύτηκε:

Νέες διευκρινίσεις για το θέμα των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Όπως είπε “οι αυξήσεις στην ενέργεια που αφορούν το μέσο νοικοκυριό… με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση θα απορροφηθούν”. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ” δεν θα αφήσουμε η αύξηση στην ενέργεια συγκεκριμένα να επηρεάσει τους λογαριασμούς στη ΔΕΗ ή το φυσικό αέριο του καταναλωτή” .
“Η ενέργεια έχει μια παγκόσμια διαφορετική συμπεριφορά από την υπόλοιπη αγορά”, ανέφερε μεταξύ άλλων και είπε ότι όσον αφορά στο ρεύμα και το φυσικό αέριο η κάλυψη, η επιδότηση θα είναι για όλους, για το πετρέλαιο θέρμανσης αυτό θα αφορά τους δικαιούχους.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι ως προς το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης η κυβέρνηση θα καλύψει μόνο τους δικαιούχους του επιδόματος το οποίο θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια. Και εξήγησε γιατί θα συμβεί αυτό. Όπως είπε εδώ “υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα το οποίο είναι ότι κάθε φορά που αυξάνει η εκάστοτε κυβέρνηση τη ρευστότητα αυξάνεται o πληθωρισμός με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το πρόβλημα. Τα έχουμε μάθει, δεν μπορούμε να κάνουμε τα ίδια λάθη. Άρα θέλει μια προσοχή “, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης εξήγησε γιατί ανεβαίνει διαρκώς το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων παρά την κρίση της πανδημίας. Όπως είπε ο λόγος που οι αγορές μας εμπιστεύονται και ο λόγος ότι παρά την πανδημία ανεβαίνει διαρκώς το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων είναι γιατί δουλεύουμε με σύνεση, με σωφροσύνη και νοικοκυρεμένα” .

Η χώρα μας έχει το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στη Ευρώπη και όχι το υψηλότερο, συμπλήρωσε και εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή δουλεύουμε σωστά .Αφήστε μας να κάνουμε την δουλειά μας”.
Για τις τιμές των προϊόντων
Εν συνεχεία μίλησε και για τις τιμές των προϊόντων. “Tώρα είμαστε επακριβώς στο 99% των προϊόντων στις τιμές του 2019, πλην των καυσίμων και των νωπών φρούτων διότι εκεί έπαιξε ρόλο η καταστροφή της σοδειάς με τον παγετό κλπ διότι έχει παίξει συγκυριακό ρόλο”, τόνισε με έμφαση και επανέλαβε ότι “στα υπόλοιπα προϊόντα είμαστε στις τιμές του 2019 στην Ελλάδα”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.