Quantcast
Οικονόμου: Γιατί τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα εφαρμοστούν από το Σάββατο - Τι είπε για το πετρέλαιο θέρμανσης - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Γιατί τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα εφαρμοστούν από το Σάββατο – Τι είπε για το πετρέλαιο θέρμανσης

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει μεγαλύτερη επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους άφησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ,Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν αυξηθούν, διπλασιαστούν τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος είπε ότι “εκείνο που έχω να σας πω είναι ότι η κοινωνία μας όπως και οι πολίτες μας σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα αύξησης σε ό,τι αφορά την ενέργεια. Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να μείνει αδιάφορη απέναντι σε αυτό. Θα δοκιμαστούν τα νοικοκυριά σε αυτό, όχι μόνο τα ευάλωτα αλλά και όλοι οι υπόλοιποι”.
Όσον αφορά στο εάν θα δοθεί φέτος μεγαλύτερη επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης στους πολίτες είπε “επιβεβαιώνω ότι μαζί με αυτά που ανακοίνωσε ο υπουργός στην Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν και σε άλλους κλάδους μέτρα στήριξης της κοινωνίας και των ανθρώπων και στο φυσικό αέριο και όπου χρειαστεί και εδώ θα είμαστε “.
Σε ερώτηση εάν αυτό θα ισχύσει στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο πετρέλαιο θε΄ρμανσης και στο φυσικό ΄αέριο είπε ” Θα το δούμε το επόμενο διάστημα .Η οικονομία να πηγαίνει καλά, δημοσιονομικός χώρος να υπάρχει και θα είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας και των ανθρώπων”.




Για τα μέτρα των εμβολιασμένων

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε γιατί τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα εφαρμοστούν το Σάββατο και όχι νωρίτερα. ” Το Σάββατο θα ισχύσουν τα μέτρα διότι χρειάζεται ένα διάστημα για να τακτοποιηθεί θεσμικά το όλο θέμα. Είναι τυπικό, δηλαδή να βγει η αντίστοιχη ΚΥΑ, θα αλλάξουν αυτά που ίσχυαν, να δημοσιευθεί και να υπάρχει το κατάλληλο πλαίσιο για να λειτουργήσουν τα μέτρα. Οπότε το διήμερο έχει έναν τυπικό χαρακτήρα για να προετοιμαστεί θεσμικά η πολιτεία για το καινούργιο καθεστώς “.
Και συνέχισε λέγοντας ” ότι δεν τελειώσαμε με το κορονοϊό .Ο κορονοϊός είναι εδώ. Ο κορονοϊος επιμένει .Και αυτό είναι ΄ενα καμπανάκι κυρίως για όσους είναι ανεμβολίαστοι. Το μεγάλο καμπανάκι είναι να κοιτάξουν στις εντατικές, να κοιτάξουν στους διασωληνωμένους όπου 9 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι και τις τραγικές απώλειες”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.