Quantcast
Πέτσας: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πέτσας: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για την μη αύξηση των δημοτικών τελών της χώρας, όπως προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν θα παρέμβει για το θέμα της μη αύξησης των δημοτικών τελών και εάν θα υπάρξει εγκύκλιος Πέτσα που θα λέει στους δημάρχους ότι κάποιες δαπάνες θα πηγαίνουν για κάλυψη δημοτικών τελών είπε ότι “δεν θα δείτε εγκύκλιο στα χαρτιά. Θα δείτε πριν από την εγκύκλιο πράξεις. Οι πράξεις έχουν δυο χαρακτηριστικά για να μην αυξηθούν υπέρμετρα τα δημοτικά τέλη: μια παρέμβαση έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις τις δημοτικές για ύδρευση και αποχέτευση της ΔΕΥΑ, οι οποίες επιβαρύνονται πάρα πολύ από το κόστος της ενέργειας.
Μια παρέμβαση θα γίνει για να συγκρατηθεί το κόστος της ενέργειας για τις δημοτικές επιχειρήσεις ώστε να μην αναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος με αύξηση δημοτικών τελών. Είμαστε σε επικοινωνία και με το υπουργείο Οικονομικών και με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Έχουμε μια σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό μέσα στις επόμενες ημέρες, αρχές της νέας εβδομάδας και θα δούμε πως θα κινηθούμε εκεί .Πάντως μια παρέμβαση σίγουρα θα γίνει όσον αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης”.
Ποιους θα αφορά η μη αύξηση δημοτικών τελών

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν αυτό έχει δρομολογηθεί για όλη την Ελλάδα.” Φυσικά, μιλάμε για μια οριζόντια παρέμβαση η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα ” απάντησε ωστόσο σημείωσε ότι ” αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση επεξεργασίας”. Και συνέχισε λέγοντας ότι ” τώρα ερχόμαστε λίγο να ανακουφίσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση για να μην αυξηθούν… ας μου επιτραπεί η έκφραση: από τη πίσω πόρτα τα δημοτικά τέλη και έχουν το ίδιο αποτέλεσμα .Επομένως η μία παρέμβαση αφορά το κόστος ενέργειας για τις δημοτικές επιχειρήσεις και η άλλη παρέμβαση έχει να κάνει με ό,τι μπορεί να χρειάζεται προσωρινό χαρακτήρα παρέμβαση στον ΦΠΑ εάν αυτό είναι απαραίτητο πάλι για τις δημοτικές επιχειρήσεις ή στο τιμολόγιο που πληρώνουν οι δημοτικές επιχειρήσεις για τα δημοτικά τέλη”.
” Επαναλαμβάνω ως μέτρα προσωρινού χαρακτήρα .Αυτά θα τα δούμε μέσα στην εβδομάδα που έρχεται”, σημείωσε μεταξύ άλλων .
Και ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις αυτές θα παρθούν με γνώμονα ” πώς δεν θα μετακινηθεί το κόστος της ενέργειας με ένα τέτοιο ύψος που θα στραγγαλίσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μέσω των δημοτικών τελών. Θα τιθασεύσουμε λοιπόν οτιδήποτε χρειάζεται για τα δημοτικά τέλη”.
Όσον αφορά στο εάν θα υπάρξουν οδηγίες στους δημάρχους για να μην αυξήσουν τα δημοτικά τέλη των πολιτών είπε ότι ” δεν αρκεί μόνο η οδηγία .Θα κάνουμε παρεμβάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες θεσμικού χαρακτήρα. Τέτοιες παρεμβάσεις μπορούν απαιτούν ακόμη και την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή. Άλλες παρεμβάσεις μπορεί να έχουν να κάνουν σε συνεννόηση με την ΔΕΗ “.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.