Quantcast
Σκρέκας: Τετραψήφιος αριθμός για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος - enikonomia.gr
share

Σκρέκας: Τετραψήφιος αριθμός για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος

δημοσιεύτηκε:

Κάθε μήνα θα επαναξιολογείται η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος που δίνεται στα νοικοκυριά, όπως επεσήμανε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε σχετικά με την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος, επειδή αυξάνεται ακόμα περισσότερο η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, εμείς κάθε μήνα θα επαναξιολογούμε την επιδότηση την οποία θα πρέπει να προσφέρουμε στα νοικοκυριά ώστε τελικά να διατηρήσουμε αυτό το οποίο έχουμε πει: να μην έχει το ελληνικό νοικοκυριό μια αύξηση άνω των 2 με 3 ευρώ ανά μήνα με κατανάλωση που δεν θα ξεπερνά τις 300 κιλοβατώρες το μήνα.

Και συνέχισε λέγοντας ότι “την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα αξιολογήσουμε, θα δούμε πόσο έχει κυμανθεί η μέση τιμή χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας τον μήνα Οκτωβρίου. Και εφόσον χρειαστεί και είναι αναγκαίο να αυξήσουμε την επιδότηση προς τα ελληνικά νοικοκυριά , θα το κάνουμε”.
Επίσης, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS – ενεργειακής αλληλεγγύης για την επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ώστε κανένα ευάλωτο νοικοκυριό να μην μείνει χωρίς θέρμανση τις πολύ κρύες ημέρες του χειμώνα.

Ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι τα νοικοκυριά θα καλούν τον αριθμό και άμεσα θα κινητοποιείται η διαδικασία, με τη μεταφορά του αιτήματος στον οικείο δήμο, στις τριμερείς επιτροπές αξιολόγησης και θα προστρέχουν τις αμέσως επόμενες ώρες να επανασυνδέσουν «αυτούς οι οποίοι έχουν απόλυτη αδυναμία να πληρώσουν το λογαριασμό της ενέργειας, είτε είναι ρεύμα είτε είναι φυσικό αέριο». Ο κ. Σκρέκας είπε ότι θα καλύπτεται το κόστος επανασύνδεσης, αλλά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δαπανήσουν τους επόμενους μήνες για να θερμαίνουν το σπίτι τους.

Τη Δευτέρα θα υπογραφεί η απόφαση που μεταφέρει στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης 470 εκατ. ευρώ αντί για 400
Στη συνέχεια, μίλησε για το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Όπως είπε, τη Δευτέρα θα υπογράψει σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών την υπουργική απόφαση που θα μεταφέρει 470 εκατ. ευρώ τελικά στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.
“Είχαμε ανακοινώσει ότι θα πάρουμε από τις δημοπρασίες, από το σύστημα δημοπρασιών ρύπων 400 εκατ. ευρώ.
Τελικά αυτό ποσό θα ανέλθει στα 470 εκατ. ευρώ ” προς το παρόν προκειμένου να στηριχθούν τα ελληνικά νοικοκυριά μέσα από την κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και να μην δουν εκρηκτικές αυξήσεις στους λογαριασμούς που θα λάβουν το επόμενο διάστημα λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Πώς θα ” μοιραστούν” τα 470 εκατ. ευρώ
Επίσης είπε ότι από τα 470 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης που θα λάβουμε ” τα 80 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για να αυξήσουμε το επίδομα θέρμανσης που έχει ανακοινωθεί το οποίο υπερδιπλασιάζεται φέτος- από 80 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι θα είναι πάνω από 170 εκατ .ευρώ φέτος. Και με αυτόν τον τρόπο προσδοκούμε να καλύψουμε ένα μεγάλο τμήμα της αύξησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και στο φυσικό αέριο με το οποίο είναι συνδεδεμένοι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.”
Και επανέλαβε ” παρακολουθούμε μήνα μήνα την εξέλιξη των τιμών στη ηλεκτρική ενέργεια”.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.