Quantcast
Σταϊκούρας: Έρχεται νέο πλέγμα παρεμβάσεων για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων-ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Έρχεται νέο πλέγμα παρεμβάσεων για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων-ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται νέο πλέγμα παρεμβάσεων για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους και τις συνεπαγόμενες ανατιμήσεις.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με το θέμα της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των ανατιμήσεων, “σχεδιάζουμε ένα πλε΄γμα παρεμβάσεων που θα πρέπει να υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα για να βοηθήσουμε συνολικά και συνεκτικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τις δίδυμες κρίσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή υφίστανται. Με αυτόν τον τρόπο σας προϊδεάζω ότι σκεφτόμαστε ένα πακέτο μέτρων το οποίο θα βοηθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, θα ανακουφίσει …..θα έλεγα καλύτερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το κόστος της ενέργειας. Όπως είπε ” Έχουμε πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι σοβαρό, είναι οξύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Κρατάει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εξακολουθούμε όλοι όμως να πιστεύουμε πανευρωπαϊκά ότι είναι παροδικό μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του 2022″.

“Πολύ πιθανόν να δούμε και 5% στον πληθωρισμό. Είναι ένα εξωγενές πρόβλημα”, συμπλήρωσε και τόνισε ότι “Η ελληνική πολιτεία πρέπει να βρει τρόπους να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη βοήθειά της προς τους πολίτες. Και αυτό προσπαθούμε οργανωμένα ως κυβέρνηση να πράξουμε το επόμενο χρονικό διάστημα”.
“Προσπαθούμε με επισπεύδον το υπουργείο Ενέργειας να δούμε τι επόμενες κινήσεις πρέπει να κάνουμε και τον μήνα Δεκέμβριο και το 2022 για να καλύψουμε ακόμα περισσότερο το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους”, σημείωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι όταν οξύνεται η κατάσταση, πρέπει και εμείς να αλλάζουμε τους στόχους και να βοηθάμε περισσότερο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.