Quantcast
Σταϊκούρας: Η οικονομία ανακάμπτει σταθερά με αποδείξεις - Τι είπε για φόρους και ΕΝΦΙΑ - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Η οικονομία ανακάμπτει σταθερά με αποδείξεις – Τι είπε για φόρους και ΕΝΦΙΑ

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στη Βουλή, εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι “παντού βλέπει μόνο καταστροφές, παρά το γεγονός ότι με αποδείξεις η οικονομία ανακάμπτει σταθερά, σε συντομότερο του αναμενόμενου χρόνου”. Είστε, είπε, “οι μόνοι που λέτε για λάθος πορεία, όταν όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν τη σωστή κατεύθυνση. Δυσφορείτε συνεχώς, παρά το γεγονός ότι η χώρα κερδίζει αναγνώριση και επαίνους από εταίρους, διεθνείς θεσμούς, οίκους αξιολόγησης, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, επενδυτές και κυρίως από την ελληνική κοινωνία”.

Σε προσωπικό τόνο, απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς του “κ. Τσίπρα παραμένετε αιχμάλωτος σε έναν κόσμο αυταπάτης, μεμψιμοιρίας, λαϊκισμού, ανεύθυνης πλειοδοσίας και χαμένων ευκαιριών. Σε μια ατέρμονη ομφαλοσκόπηση, που είτε δεν θέλει ή δεν μπορεί να διαβάσει τα σημεία των καιρών”. Του υπενθύμισε ότι τις ίδιες προβλέψεις που έκανε και σήμερα πως “η κυβέρνηση δεν θα τα καταφέρει, θα έχει αδύναμη ανάπτυξη, λουκέτα και ανεργία”, τις κάνατε και πέρυσι “αλλά εκ του αποτελέσματος η πραγματικότητα σας διαψεύδει” Αυτή θα είναι η πραγματικότητα “η οποία θα σας διαψεύσει και πάλι σε αυτά που λέτε ότι ο προϋπολογισμός είναι εικονικός και θα πέσει έξω”». Σε όλη την περίοδο της κρίσης, ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, τα μέτρα που λάβαμε σας φαίνονταν ανεπαρκή αλλά δώσαμε το τέταρτο μεγαλύτερο πακέτο στήριξης με βάση το ΑΕΠ παγκοσμίως, σημειώνοντας πως παράλληλα και όλοι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται. Καταφέραμε η χώρα να δανείζεται με ιστορικά χαμηλό κόστος.


Όπως τόνισε “άκουσα τον αρχηγό της αξιωματικη΄ς αντιπολίτευσης να λέει ότι οι φόροι μειώθηκαν για τους λίγους, συγγνώμη αλλά ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε για όλη την κοινωνία μεσοσταθμικά κατά 22%”, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι “oι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν για το σύνολο της κοινωνίας, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης για όλα τα εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα. Η μείωση φορολόγησης των επιχειρήσεων αφορά και τις μικρές επιχειρήσεις, η μείωση προκαταβολής φόρου αφορά και τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις”.

“Άρα κινηθήκαμε με γνώμονα το σύνολο της κοινωνίας και όχι με ταξικό πρόσημο όπως εσείς”, σημείωσε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ.
Και συνέχισε λέγοντας ότι” Ο φετινός προϋπολογισμός όχι μόνο δεν εμπεριέχει κανένα νέο φόρο, αλλά αντιθέτως περιέχει νέες πρόσθετες μειώσεις φορολογικών συντελεστών. Και άκουσα και το εξής απίστευτο: να μπερδεύετε, να συγχέετε, να ταυτίζετε την αύξηση των φορολογικών εσόδων με νέους φόρους. Τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν επειδή θα υπάρχει ισχυρή ανάκαμψη και πολύ μεγάλη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα διότι λήγουν κάποιες από τις αναστολές που υπήρχαν και ταυτόχρονα διότι υπήρχε η κατάργηση και ο περιορισμός της προκαταβολής φόρων. Έτσι βγαίνουν οι αριθμοί, που έλεγε πριν ο κ. Τσίπρας πώς βγαίνουν τα ποσοστά”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.