Quantcast
Mητσοτάκης: 86.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ το 2022 - enikonomia.gr
share

Mητσοτάκης: 86.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ το 2022

δημοσιεύτηκε:

Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε 86.000 θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ μέσα στο 2022 είπε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στον ΟΑΕΔ για τον απολογισμό της χρονιάς.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, “τα προγράμματα θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για μια πιο μόνιμη απασχόληση είτε στην εταιρεία στην οποία απασχολείται ο εργαζόμενος μέσω ενός επιδοτούμενου προγράμματος είτε σε κάποια άλλη επιχείρηση καθώς θα έχει την προϋπηρεσία εκείνη που θα τον κάνει πιο ελκυστικό για τον εργοδότη.
Άρα έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορούμε να παρακολουθούμε ποια προγράμματα είναι τα πιο αποτελεσματικά ώστε ακριβώς να δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους για μια πιο μόνιμη συμμετοχή στη αγορά εργασίας έτσι ώστε να μπορούμε να χτίσουμε τα μελλοντικά μας προγράμματα με βάση την γνώση την οποία έχουμε αποκομίσει από την αξιολόγηση των υφιστάμενων προγραμμάτων “.

Επίσης μίλησε και για τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν. Όπως είπε ” 42.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τα 4 και κάτι χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης. Μόνο σε 2 χρόνια δημιουργήσαμε 50.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας”.

Kαι βέβαια ο στόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, να δημιουργήσουμε 86.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022. Έχουμε πόρους που θα προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφετέρου από το ΕΣΠΑ. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους που έχουμε θέσει. Τα προγράμματα αυτά έχουν μια στόχευση η οποία δεν είναι μόνο ηλικιακή αλλά και γεωγραφική “, συμπλήρωσε.
Τέλος μίλησε για τα προγράμματα που θα δρομολογήσει η κυβέρνηση μέσα στο 2022.
Όπως είπε ” υπάρχουν τέσσερα ειδικά προγράμματα για τις περιοχές οι οποίες εντάσσονται στα προγράμματα της απολιγνιτοποίησης ειδικά στη Δυτική Μακεδονία. Ξέρουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε στους εργαζόμενους αλλά και τους ανέργους της περιοχής νέες ευκαιρίες καθώς δρομολογούμε μια σημαντική μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή . Και είμαι σίγουρος ότι τα προγράμματα αυτά είναι εξαιρετικά επιτυχημένα ότι θα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και μεγάλη συμμετοχή”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.