Quantcast
"Είδος πολυτελείας" το σουβλάκι - Φωτιά έχει πάρει η τιμή του - enikonomia.gr
share

“Είδος πολυτελείας” το σουβλάκι – Φωτιά έχει πάρει η τιμή του

δημοσιεύτηκε:

“Είδος πολυτελείας” έχει γίνει πλέον το αγαπημένο έδεσμα όλων των Ελλήνων και των τουριστών, το σουβλάκι καθώς η τιμή του ανεβαίνει συνεχώς σε όλα τα σουβλατζίδικα της χώρας .

‘Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA , το καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο πέρυσι κόστιζε 1, 70 ευρώ με 1,80 ευρώ, ενώ τώρα η τιμή του έχει “σκαρφαλώσει” στα 2 ευρώ με 2,20 ευρώ, δηλαδή η τιμή έχει αυξηθεί περισσότερο από 30%. Επίσης ο πιτόγυρος πέρυσι κόστιζε 2,40 ευρώ με 2,60 ευρώ, ενώ φέτος η τιμή του έχει ανέλθει στα 2,80 ευρώ με 3,50 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι έχει αυξηθεί και η τιμή για μια μερίδα τηγανητές πατάτες, δηλαδή από 2,70 ευρώ πήγε 2,90 με 3 ευρώ λόγω του ηλιέλαιου. Αλλά και οι οι τιμές στα αναψυκτικά είναι τσιμπημένες” . H τιμή τους πλέον διαμορφώνεται στο 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ που ήταν πέρυσι .Πάντως ορισμένα σουβλατζίδικα πωλούν τα αναψυκτικά και στην τιμή των 2 ευρώ.

Πόσα χρήματα θα ξοδέψει ένα ζευγάρι για να φάει σε ένα σουβλατζίδικο

Το MEGA παραθέτει ένα παράδειγμα για το πόσα χρήματα θα χρειαστεί να ξοδέψει ένα ζευγάρι για να φάει ένα σουβλατζίδικο της Αθήνας. Αναλυτικά, εάν το ζευγάρι παραγγείλει

•2 πίτες (τυλιχτά)

•3 καλαμάκια

•1 μερίδα πατάτες

•2 αναψυκτικά

θα πληρώσει φέτος 19,60 ευρώ από 15 ευρώ που πλήρωνε πέρυσι.


Στο ρεπορτάζ δόθηκε κι ένας κατάλογος με τιμές από σουβλατζίδικα της Αθήνας.

  • Νίκαια. Μία πίτα χοιρινό καλαμάκι κοστίζει 2, 80 ευρώ από 2,40 ευρώ που κόστιζε πέρυσι. Αυτό είναι το πιο φθηνό καλαμάκι στην Νίκαια.
  • Νέα Σμύρνη. Ένα τυλιχτό πίτα γύρο κοτόπουλο κοστίζει 3,20 ευρώ και 2 ευρώ το καλαμάκι κοτόπουλο.
  • Παλαιό Φάληρο. Το τυλιχτό κοστίζει 3,40 ευρώ ενώ το καλαμάκι 2,20 ευρώ.
  • Χαλάνδρι. Ένας γύρος με μανιτάρια σε τορτίγια κοστίζει 3,60 ευρώ.

Για τις ανατιμήσεις στα σουβλάκια μιλούν οι ιδιοκτήτες σουβλατζίδικων στο MEGA. Όπως λέει ο ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου Νίκος Λιογγάρης όταν έρχεται από τον προμηθευτή ήδη η αυξημένη τιμή για την πατάτα είτε για κάποιο κορεατικό, εμείς αναγκαζόμαστε να αυξήσουμε τις τιμές. Από τη πλευρά του ο ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου Εικοσίδυος Δημητριάδης Δημήτρης αναφέρει ότι μια απλή μερίδα τηγανιτές πατάτες κοστίζει πλέον 3 ευρώ.

Τι λένε οι πολίτες
Για τις ανατιμήσεις στους πιτόγυρους και στα καλαμάκια μιλούν και οι πολίτες στο MEGA .Αναλυτικά:

“Δεν τρώμε πατάτα…. και που την τρώμε είναι ξένη δεν είναι ελληνική” αναφέρει καταναλωτής.

” Το σουβλάκι ήταν πολύ συχνό γεύμα. Τώρα όταν βγούμε μπορεί να πάρουμε κάτι άλλο επειδή είναι πολύ ακριβό τώρα”, σημειώνει χαρακτηριστικά μια κοπέλα.

” Θα τρώμε πιο σπάνια. Ανεβαίνουν όλα εκτός από τους μισθούς μας” αναφέρει από πλευρά του ένας άλλος καταναλωτής.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.