Quantcast
Αναδρομική μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων σε τρεις δόσεις - enikonomia.gr
share

Αναδρομική μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων σε τρεις δόσεις

δημοσιεύτηκε:

Σε δόσεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αναδρομική μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, όπως προβλέπει νέα εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ.

Η νέα εγκύκλιος αφορά τροποποίηση της προηγούμενης σχετικής εγκυκλίου, η οποία είχε εκδοθεί στα τέλη Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 30 του μηνός.

Σύμφωνα με την τροποποιητική εγκύκλιο, η εισφορά ναι μεν επιβάλλεται στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιουλίου – που σημαίνει ότι 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι δεν έχουν ήδη καταβάλλει τη νέα εισφορά για δύο μήνες – αλλά τα χρωστούμενα δεν θα παρακρατηθούν στο σύνολό τους από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου.

Τα χρωστούμενα θα διαιρεθούν σε τρεις δόσεις προκειμένου να καταβληθούν με τη σύνταξη του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

«Τα επιπλέον ποσά που θα προκύψουν από τον υπολογισμό της ανωτέρω εισφοράς επί των συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, παρακρατούνται ισόποσα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015 και αποδίδονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, σύμφωνα με την αριθμ. Φ. 80000/οικ. 22443/4522/8.10.2012 (Β΄2810) Κ.Υ.Α», τονίζεται στην εγκύκλιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.