Quantcast
Αποστόλου: Αυτά που ζητούν οι θεσμοί για τους αγρότες είναι εξοντωτικά - enikonomia.gr
share

Αποστόλου: Αυτά που ζητούν οι θεσμοί για τους αγρότες είναι εξοντωτικά

δημοσιεύτηκε:

Τις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έδωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε ο πρωθυπουργός με τους αρμόδιους υπουργούς κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα αναγκαία μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, αλλά και η στρατηγική ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της αγροτικής οικονομίας.

«Μας δίνετε δύναμη με την παρουσία σας», είπε προς τον πρωθυπουργό ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για την Αγροτική Ανάπτυξη, Βαγγέλης Αποστόλου και πρόσθεσε πως πρέπει να «δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τη φορολογική αφαίμαξη».

Ο κ. Αποστόλου έκανε ειδική αναφορά και στα προβλήματα τα οποία βρήκαν από πρόστιμα και καταλογισμούς «που ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, καθώς και από καθυστερήσεις του προηγούμενου προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, που απ’ ό,τι φαίνεται, παρά τις προσπάθειες που γίνονται, υπάρχει κίνδυνος να απολέσουμε κοντά στο 1 δισ. ευρώ».

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι στη διαπραγμάτευση θα μπει εκ των πραγμάτων το θέμα της φορολόγησης των αγροτών. «Αυτό που ζητούν οι θεσμοί είναι εξοντωτικό», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε, μάλιστα ότι ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις ενισχύσεις. «Οι ενισχύσεις, σύμφωνα με την κοινή αγροτική πολιτική, είναι βοήθεια στο κόστος παραγωγής. «Θα δούμε, λοιπόν, εκεί το μεγάλο ζήτημα της άνισης μεταχείρισης για τον απλούστατο λόγο ότι η οριζόντια διαχείριση των ενισχύσεων πλήττει τους χαμηλούς εισοδήματος αγρότες και τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.