Quantcast
Darvas (Bruegel): Οι δανειστές ευθύνονται για την επιστροφή της Ελλάδας στην ύφεση - enikonomia.gr
share

Darvas (Bruegel): Οι δανειστές ευθύνονται για την επιστροφή της Ελλάδας στην ύφεση

δημοσιεύτηκε:

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται ο διάσημος οικονομολόγος του γνωστού think tank, Bruegel, Zsolt Darvas.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα, οι προοπτικές της Ελλάδας είναι ικανοποιητικές.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση, ο Zsolt Darvas επιρρίπτει ευθύνες στην τρόικα. Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο είναι οι αιτίες για τη δραματική ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία.

Την ευθύνη φέρουν οι δανειστές της Ελλάδας αρχικώς γιατί τα προγράμματα διάσωσης τα οποία σχεδίασαν για τη χώρα ήδη από το 2010 εμπεριείχαν εξωπραγματικούς στόχους και κατά δεύτερον γιατί η τρόικα αρνήθηκε το 2010 να συναινέσει στη διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Εστιάζοντας στην οικονομική κατάσταση του σήμερα για την Ελλάδα, ο οικονομολόγος του Bruegel επισημαίνει πως έχει βελτιωθεί το περιβάλλον για τους επιχειρηματίες, η χώρα έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο μέρος των δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις, ενώ η αγορά εργασίας έχει καταστεί ακόμη πιο ευέλικτη.

Ο ίδιος τονίζει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του ότι έχουν γίνει πολλά προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ εκτιμά πως όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.