Quantcast
Τέλη κυκλοφορίας: Εξετάζεται μείωση για τα φθηνά και αύξηση για τα ακριβά αυτοκίνητα - enikonomia.gr
share

Τέλη κυκλοφορίας: Εξετάζεται μείωση για τα φθηνά και αύξηση για τα ακριβά αυτοκίνητα

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση από φέτος των τελών κυκλοφορίας των φθηνών αυτοκινήτων και την αύξησή τους για τα ακριβά αυτοκίνητα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τις αλλαγές από φέτος, με δεδομένες και τις μηχανογραφικές δυνατότητες του υπουργείου Οικονομικών», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας:

« Αυτό που κοιτάζει αυτή τη στιγμή το υπουργείο Οικονομικών και εξετάζει είναι διάφορες λύσεις, είναι να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από τα φθηνά αυτοκίνητα – αυτά τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος και αναγκάζεται να καταθέσει πινακίδες γιατί δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα – και να μεταφερθεί φορολογικό βάρος στα ακριβά αυτοκίνητα».

Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Αλεξιάδης, «δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το περιουσιολόγιο, άμεσα ή έμμεσα, για να επιβάλει φόρο στο σύνολο της περιουσίας, τόνισε ο υπουργός.
Και θα είναι λάθος να το σκεφθεί ο οποιοσδήποτε και να το προτείνει ακόμα, πρόσθεσε, δηλαδή να βάλουμε τους πολίτες να στηρίξουν και να ξεκινήσουμε ένα πολύ σωστό θεσμό όπως είναι το περιουσιολόγιο και την επόμενη ημέρα να αθροίσουμε τα περιουσιακά στοιχεία του πολίτη και να του πούμε “έλα εδώ, τώρα που ξέρουμε την περιουσία σου και αθροίζει τόσο, σου βάζουμε και έναν φόρο. Είναι λάθος αυτό».

Αναφορικά με τα ανείσπρακτα ενοίκια, σημείωσε ότι «αυτό που έρχεται σε αυτό το νομοσχέδιο είναι η κατάργηση της δυνατότητας εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο. Το πως θα γίνει η φορολόγησή τους θα το δούμε σε επόμενο στάδιο. Μια από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι η φορολόγησή τους στο έτος απόκτησης. Και είναι μια σωστή πρόταση. Αλλά όλα τα εξετάζουμε με βάση τα δεδομένα που έχουμε».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.