Quantcast
Die Welt: Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για να αντιμετωπίσει την τρόικα - enikonomia.gr
share

Die Welt: Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για να αντιμετωπίσει την τρόικα

δημοσιεύτηκε:

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό πρόβλημα για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των δανειστών για τη λήψη σκληρών μέτρων, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

«Πριν λίγες εβδομάδες, η ελληνική κυβέρνηση βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Τώρα, όμως, άλλαξε ο άνεμος, καθώς η ΕΕ – και ιδιαίτερα η Γερμανία – χρειάζονται την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης», σημειώνει το δημοσίευμα.

Αναφορικά με την επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα σημειώνει ότι μόνο κάποια πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις στο πρώτο εξάμηνο.

«Η Αθήνα δεν έχει εκπληρώσει ούτε τα μισά από τα συμφωνηθέντα», δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ στην εφημερίδα. Δεν υπάρχει πρόοδος όσον αφορά στη φορολόγηση των ενοικίων και τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τη χρεοκοπία ιδιωτών.

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν φοβάται, ωστόσο, ιδιαίτερα για κυρώσεις. Διαισθάνεται ότι η Γερμανία χρειάζεται τώρα τη συνεργασία της, για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος του Βερολίνου: Τη μεταναστευτική κρίση», αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας:

Την ελευθερία, που του δίνει το γεγονός αυτό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ο Τσίπρας για ίδιον όφελος, όπως την Πέμπτη, όταν η κυβέρνησή του έκανε κάτι σχεδόν αδύνατο, να αποπέμψει με συνοπτικές διαδικασίες την επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαίδου.

 

Πηγή: Die Welt

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.