Quantcast
Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ - enikonomia.gr
share

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ

δημοσιεύτηκε:

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας τίμησε για 21η χρονιά την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της υπευθυνότητας, απονέμοντας τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ σε επιχειρηματίες που οδηγούν τους οργανισμούς τους σε εξαιρετική επίδοση, βάσει οικονομικών μεγεθών και αναπτυξιακών προοπτικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, παρουσία σημαντικών πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων, αλλά και εκατοντάδων διακεκριμένων στελεχών επιχειρήσεων.

 

Με Βραβείο ΚΟΥΡΟΣ 2015 τιμήθηκαν οι:

– Βραβείο Ανάπτυξης & Καινοτομίας

Αριστοτέλης Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος ΜΕΤRΟ ΑΕΒΕ

 

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της METRO, κατά τη θητεία του κ. Παντελιάδη, αυξήθηκε από 367 εκατ. ευρώ, το 2002, σε 700 εκατ. ευρώ, το 2014. Σήμερα, η METRO αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου στην Ελλάδα, ηγέτιδα στο χώρο της χονδρικής πώλησης με 46 καταστήματα και σταθερά ανερχόμενη στα super market, με 65 καταστήματα My market. «Με αμείωτη έμφαση στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση, η ΜETRO κερδίζει πιστούς πελάτες και δείχνει έμπρακτα ότι μια ελληνική επιχείρηση μπορεί όχι απλώς να επιβιώνει, αλλά, διατηρώντας μια υγιή ανάπτυξη, σε συνδυασμό με μια εξαιρετική κερδοφορία, να ανεβάζει το επίπεδο του ανταγωνισμού, μένοντας πιστή σε βασικές αξίες, εφαρμόζοντας συνετή διαχείριση, δείχνοντας ανθρώπινο πρόσωπο και τολμώντας να καινοτομεί», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

– Βραβείο Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό Στίβο

Δημήτρης Δέμος, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της DEMO ABEΕ

 Σήμερα, η DEMO είναι μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, με ένα κύκλο εργασιών 125 εκατ. ευρώ (πρόβλεψη 2015) και εγκαταστάσεις παραγωγής που διαθέτουν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, έκτασης 45.000 τμ. Η εστίαση του κ. Δέμου ήταν και παραμένει η επένδυση σε εξαγωγική δραστηριότητα, γι΄ αυτό και η DEMO επενδύει σήμερα στην κυκλοφορία των προϊόντων της σε περισσότερες από 52 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία διαθέτει πάνω από 1.350 προϊόντα που έχουν άδεια κυκλοφορίας και 130 προϊόντα, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης. Για τον Δημήτρη Δέμο, οι επενδύσεις στην εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας δεν αφορούν μόνο την οριζόντια ανάπτυξη με παρουσία σε άλλες χώρες, αλλά και την κάθετη ανάπτυξη, την είσοδο, δηλαδή, της DEMO σε νέες αγορές στις χώρες όπου υπάρχει ήδη εμπορική δραστηριότητα. Η διεθνής δραστηριότητα της DEMO την έχει οδηγήσει στο να εξάγει το 80% των τεμαχίων που παράγει, καθώς και να διατηρεί για αρκετά χρόνια μερίδια αγοράς της τάξεως του 30% σε πολλές χώρες.

Οι βραβευθέντες των ΚΟΥΡΟΣ αναδείχθηκαν μεταξύ εκατοντάδων εταιρειών με την υποστήριξη της KPMG.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Ευριπίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Οι ακραίες συνθήκες του καλοκαιριού μας έφεραν μπροστά στη μεγάλη ευθύνη. Έχουμε πλέον αποφασίσει συλλογικά πως επιζητούμε την ευρωπαϊκή προοπτική. Γι΄αυτό και, μετά από αυτή τη μεγάλη περίοδο της αστάθειας και των εξαντλητικών διαπραγματεύσεων, είναι κρίσιμο να εγκαινιάσουμε μια περίοδο στην οποία κόμματα και κοινωνικοί εταίροι θα συμφωνήσουμε σε έναν οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.