Quantcast
ΔΝΤ: Τον Ιανουάριο θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Τον Ιανουάριο θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Τον Ιανουάριο θα αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι αποφάσεις της Ε.Ε για το ελληνικό χρέος τις οποίες το ΔΝΤ θα αξιολογήσει, όπως είπε ο Τζέρι Ράις.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα θα φτάσει στην Αθήνα κλιμάκιο του Ταμείου με επικεφαλής τη Ντέλια Βελκουλέσκου, το οποίο θα εξετάσει την εφαρμογή του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων.

Ο ίδιος ανέφερε πως η αποστολή του ΔΝΤ για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM έχει προγραμματισθεί για τον Ιανουάριο και προσέθεσε πως στα πλαίσια αυτής της αποστολής το Ταμείο θα διενεργήσει και την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους.

Σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Reuters ότι θα μπορούσε να αποδεχθεί την ιδέα η ελάφρυνση του χρέους να συνοδεύεται μακροπρόθεσμα από συγκεκριμένους όρους και την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Ράις έδειξε πως το ΔΝΤ συμφωνεί με αυτή την προσέγγιση.

«Θέλουμε και τις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση του χρέους αυτή είναι η θέση μας. Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει μιλήσει επανειλημμένα για δύο πυλώνες. Αυτοί είναι οι δύο πυλώνες», ανέφερε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, όπως τονίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.