Quantcast
Αλεξιάδης: Το επίμαχο απόσπασμα της δήλωσής του για αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Το επίμαχο απόσπασμα της δήλωσής του για αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος

δημοσιεύτηκε:

Το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας που έκανε το Σάββατο, σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που πυροδότησε δημοσιεύματα για αναδρομική αλλαγή στη φορολογία εισοδήματος το 2015, παραθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε δήλωσή του, θέλοντας να δείξει ότι τα δημοσιεύματα ήταν ανυπόστατα.

Από το απόσπασμα, πάντως, προκύπτει ότι ο υπουργός μίλησε για μικρές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, όπως άλλωστε είχε κάνει και άλλες φορές το τελευταίο διάστημα. Η αναφορά αυτή, από μόνη της, μπορεί να προκαλέσει ανησυχία και συνεπώς καλό θα ήταν ο υπουργός να καθορίσει πρώτα ποιες θα είναι αυτές οι μικρές αλλαγές, αντί να αναφέρεται σε αυτές γενικόλογα.

 

Η δήλωση του κ. Αλεξιάδη

 

“Το απόσπασμα της ομιλίας μου στην ημερίδα του ΟΕΕ με θέμα «Προϋπολογισμός 2016: προκλήσεις στο δρόμο προς την ανάπτυξη» στις 5.12.2015 είναι:
«… Μετά το περιουσιολόγιο ή και μαζί, θα έχουμε μικρές αλλαγές στα εισοδήματα του 2015. Λίγες αλλαγές γιατί θέλουμε να ξεκινήσουν έγκαιρα οι φορολογικές δηλώσεις τον Φεβρουάριο και θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους λογιστές να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι και να μη ξαναζήσουμε το 2016 ότι το 2015, δηλαδή να έχουμε συνεχώς φορολογικές δηλώσεις. Θέλουμε να τελειώσουν πολύ νωρίς οι δηλώσεις, ώστε να ξεκινήσει πολύ νωρίς ο ΕΝΦΙΑ και να μοιράσουμε πολύ σωστά τις φορολογικές υποχρεώσεις μέσα στο 2016. Ορισμένοι, μας κατηγορούν γι αυτό, αλλά εμείς θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να εφαρμόζονται οι νόμοι και να μοιράζονται σωστά οι φορολογικές υποχρεώσεις και να μη μαζεύονται όλες (όπως το 2015 και το 2016), στο τέλος του χρόνου. Μέσα στο 2016 θα έχουμε και μεγάλες αλλαγές σ’ ότι αφορά τη φορολογία και των φυσικών και των νομικών προσώπων με νομοσχέδια που θα έρθουν και θα προσπαθήσω να κάνω το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό…»
Από απλή ανάγνωση του κειμένου και ο πλέον φανατικός και εμπαθής επικριτής, μπορεί να καταλάβει ότι τα σημερινά δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις μερίδας του Τύπου, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
Ας σταματήσουν επιτέλους να ανακαλύπτουν σενάρια καταστροφολογίας ορισμένοι, για να κρύψουν την πολιτική τους προπαγάνδα. Αν δεν κατάλαβαν ότι ήδη έχουν διαψευσθεί αρκετές φορές (π.χ. φορολογία ανείσπρακτων ενοικίων, τέλη κυκλοφορίας κλπ.) ας κάνουν υπομονή, για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις”.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.