Quantcast
Βρέθηκε λύση στο θέμα του χρέους 16,5 εκ. ευρώ του Δήμου Θεσσαλονίκης - enikonomia.gr
share

Βρέθηκε λύση στο θέμα του χρέους 16,5 εκ. ευρώ του Δήμου Θεσσαλονίκης

δημοσιεύτηκε:

Λύση όσον αφορά στη ρύθμιση του χρέους του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ανέρχεται στα 16,5 εκατ. ευρώ και αφορά νέα “μαύρη τρύπα” από την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης, βρέθηκεμετά τις συναντήσεις που είχε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης στην Αθήνα.

Ο κ.Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστα Πουλάκη, έλαβε τη διαβεβαίωση πως το ζήτημα του χρέους θα τακτοποιηθεί. Αυτό που ζητά ο δήμαρχος είναι να πληρωθούν οι οφειλές που ανέρχονται σε 6,9 εκατ. ευρώ και όχι τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που ανεβάζουν το ύψος του συνολικού ποσού στα 16,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η νέα “μαύρη τρύπα” αφορά εισφορές εργαζομένων που παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το χρονικό διάστημα 1999 – 2008 και εντοπίστηκαν στη διάρκεια πρόσφατης οικονομικής επιθεώρησης.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιούλη Ρανέλλα, στη διάρκεια των επαφών του δημάρχου στην Αθήνα αποφασίστηκε να δοθούν από την κύρια οφειλή των 6,9 εκατ. ευρώ εφάπαξ τα 5 εκατ. ευρώ από τους παρακρατηθέντες πόρους που δεν έχουν αποδοθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τα άλλα 1,9 εκατ. ευρώ να μπουν στη ρύθμιση του νόμου και να εξοφληθούν σε 12 δόσεις, με προσαύξηση 10%.

“Εκεί που υπολογίζαμε με το τέλος του 2015 ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι καθαρός από όλες τις παλιές υποθέσεις και θα μπορούσαμε να έχουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, μας ήρθε ξαφνικά αυτό το νέο ποσό το οποίο αναστατώνει την οικονομική διαχείριση και μας αναγκάζει να επαναπροσδιορίσουμε τους προϋπολογισμούς”, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η αρμόδια αντιδήμαρχος.

“Επειδή όμως ως Δήμος είμαστε οικονομικά υγιής θα το ξεχρεώσουμε σύντομα. Αυτό όμως που ελπίζουμε όλοι ως διοίκηση είναι να μην έρθει κάτι καινούριο”, πρόσθεσε η κ.Ρανέλλα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.