Quantcast
Τσίπρας - Λαγκάρντ: Συμφωνία να υπάρχει απευθείας επικοινωνία κυβέρνησης και ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας – Λαγκάρντ: Συμφωνία να υπάρχει απευθείας επικοινωνία κυβέρνησης και ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Τσίπρας και Λαγκάρντ συμφώνησαν στο Νταβός ότι οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης δεν αποτελούν στόχο καμιάς από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με ανάρτηση στο site του πρωθυπουργού.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να υπάρχει απευθείας επικοινωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ προκειμένου η κάθε πλευρά να έχει σαφή αντίληψη για τις θέσεις της άλλης.

Στη συζήτηση των δύο ηγετών, η οποία χαρακτηρίζεται ειλικρινής, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ότι ο χρόνος αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και συνολικά του ελληνικού προγράμματος.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κυρία Λαγκάρντ για τους ελέγχους που διεξάγουν οι ελληνικές αρχές για λίστες καταθετών στο εξωτερικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει πολιτική βούληση να διερευνηθούν αυτές οι υποθέσεις και όχι να συγκαλυφθούν όπως στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ελεγχόμενα πρόσωπα απολάμβαναν πολιτικής προστασίας σε ανώτατο επίπεδο και στα οποία σήμερα έχουν επιβληθεί υψηλότατα πρόστιμα.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει σημαντικό μέρος των ποσών αυτών που βρίσκονται σε καταθέσεις του εξωτερικού με τη νομοθέτηση της διαδικασίας της «αυτοκαταγγελίας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.