Quantcast
Αγρότες: Από την Πέμπτη θα υπάρξει μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Αγρότες: Από την Πέμπτη θα υπάρξει μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Από την Πέμπτη θα αλλάξει η μορφή του αγώνα των αγροτών, αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο, δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, “στον ενικό” στο Star, ο εκπρόσωπος του αγροτικού συνεταιρισμού Λαρισαίων αγροτών, Χρήστος Σιδερόπουλος, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση θα αισθανθεί πολύ μεγάλη πίεση.

Ο επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας, Κώστας Τζέλας είπε ότι αν δεν αλλάξει το ασφαλιστικό, το 90% των αγροτών θα φύγουν από το επάγγελμα και το ερώτημα είναι πώς θα μπορέσουν να ζήσουν. Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, Άρης Πολυγένης είπε ότι οι αγρότες πρέπει να παίρνουν σύνταξη στα 60 και οι αγρότισσες στα 55, ενώ το αφορολόγητο πρέπει να φθάσει τις 30.000 ευρώ.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να εμποδίσει τους αγώνες των αγροτών, αλλά να τον αξιοποιήσει για να ξεπεράσει τις πολιτικές πιέσεις των δανειστών.

Είπε, επίσης, ότι πρέπει να αρχίσει ο διάλογος με τους αγρότες και ότι η κυβέρνηση θέλει να ισχύουν τα ίδια όρια ηλικίας και για τους αγρότες, ενώ τόνισε και τα πιο ευνοϊκά μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο για τους αγρότες, όπως την καταβολή εισφορών με βάση το 80% του κατώτατου μισθού, δηλαδή τα 486 ευρώ. Η καταβολή του 20% του ποσού αυτού θα γίνεται, είπε, σταδιακά και μπορεί να αλλάξει.

Δείτε το βίντεο:

   

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

 

 Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε πως είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει αύξηση της φοροδιαφυγής, καθώς όποιος θέλει να πληρώνει λιγότερες εισφορές θα βρει τρόπο να δηλώνει χαμηλότερα εισοδήματα. 

Οι φαρμακοποιοί, πρόσθεσε ο κ. Λουράντος, δεν μπορούν να κάνουν φοροδιαφυγή και θα τιμωρηθούν για τον λόγο αυτό με τις αυξημένες εισφορές, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έπρεπε πρώτα να πατάξει τη φοροδιαφυγή και μετά να συνδέσει τις εισφορές με τα εισοδήματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.