Quantcast
Κόλλιας: Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η προσέλκυση επενδύσεων - enikonomia.gr
share

Κόλλιας: Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η προσέλκυση επενδύσεων

δημοσιεύτηκε:

«Η πρόταση της κυβέρνησης δεν αποτελεί ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά ένα είδος κεφαλικού φόρου στον οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς το 70% του εισοδήματός τους κατευθύνεται για την πληρωμή φόρων και εισφορών» υποστήριξε στον Ενικό στο STAR με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Κωνσταντίνος Κόλλιας.

“Το προσχέδιο τιμωρεί τους ειλικρινείς”

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος είπε επίσης, πως «το προσχέδιο του ασφαλιστικού τιμωρεί τους ειλικρινείς και επιβραβεύει εκείνους που φοροδιαφεύγουν», ενώ έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την εξεύρεση τρόπων για την προσέλκυση επενδύσεων έτσι ώστε και χρήματα να εισρεύσουν στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και να σταματήσει η φυγή Ελλήνων στο εξωτερικό.

Ο κ. Κόλλιας εξέφρασε και τον προβληματισμό του για την απάντηση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου σχετικά με το ότι αν η Τρόικα επιστρέψει στην ελληνική πλευρά το προσχέδιο και προβάλλει νέες απαιτήσεις, τότε θα επικαλεσθεί η κυβέρνηση την πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.