Quantcast
ΓΣΕΕ: Η κοινωνία απέναντι στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση - enikonomia.gr
share

ΓΣΕΕ: Η κοινωνία απέναντι στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση

δημοσιεύτηκε:

Οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες – πολίτες (80%), θεωρούν ότι η αύξηση των εισφορών θα έχει επίδραση στην ανασφάλιστη εργασία. Επίσης, με ακριβώς ίδιο ποσοστό (80%) οι ερωτηθέντες εκφράζουν τη διαφωνία τους για το γεγονός ότι από την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση που προωθείται επιβαρύνονται οι νέοι ασφαλισμένοι. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν σε έρευνα που πραγματοποίησε η ALCO για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Το 55% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθείται δεν διασφαλίζει καθόλου το ασφαλιστικό σύστημα. Σε ποσοστό από 65 – 76%, απαντούν αρνητικά στην κυβερνητική πρόταση, άνδρες (75%), γυναίκες (73%), εργαζόμενοι έως 44 ετών (76%), από 45 έως 64 ετών (75%) και άνω των 65 ετών (68%).

Σε επίπεδο κομματικής προέλευσης, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν αρνητικά στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε ποσοστό από 64 – 93%. Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες  – ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι δεν διασφαλίζεται καθόλου το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας από την κυοφορούμενη μεταρρύθμιση σε ποσοστό 64%. Ακολουθούν οι ψηφοφόροι της ΕΚ (67%), του ΠΑΣΟΚ (69%), της Χρυσής Αυγής (81%), της ΝΔ (83%), του ΚΚΕ (87%), των ΑΝΕΛ (89%) και του Ποταμιού (93%).

Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (54%) πιστεύουν ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση που να διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η έρευνα, έγινε σε δείγμα 1000 ατόμων το διάστημα 25 έως 29 Ιανουαρίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.