Quantcast
Υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων - enikonomia.gr
share

Υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

Μετά από μία τριετία, το ύψος των εισφορών θα επανεξετασθεί, είπε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ σημείωσε ότι το ύψος των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων είναι σε διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται με βάση το φορολογητέο εισόδημα και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αναγκασθούν ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώσουν αναδρομικά υψηλότερες εισφορές, εάν στο μέλλον η εφορία υπολογίσει υψηλότερα το εισόδημα που είχαν δηλώσει σε προηγούμενα έτη.

Όσον αφορά την αναλογιστική μελέτη της κυβέρνησης, ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα στοιχεία για τους ελεύθερους επαγγελματίες δόθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα ποσά που δηλώνονται με το Ε 3. Οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, πρόσθεσε, δηλώνουν λιγότερα από 10.000 ευρώ και θεωρούμε ότι ωφελούνται με τις προτάσεις μας.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η αναλογιστική μελέτη θα σταλεί στην αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία Ageing Working Group τον Απρίλιο, όταν θα έχει καταλήξει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.