Quantcast
«Βολές» Βενιάμη κατά της Ε.Ε. για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας - enikonomia.gr
share

«Βολές» Βενιάμη κατά της Ε.Ε. για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας

δημοσιεύτηκε:

«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της χώρας, η ναυτιλία, ο πιο παραγωγικός πυλώνας γι’ αυτήν, στοχοποιείται και η νομική αβεβαιότητα και επενδυτική ανασφάλεια που δημιουργείται, ενδέχεται να προκαλέσουν φυγή, όχι μόνο του ελληνόκτητου στόλου, αλλά και τους ευρωπαϊκού, εκτός Ευρώπης και μετεγκατάσταση σε πιο φιλόξενα κέντρα» τόνισε ο Θεόδωρος Βενιάμης.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ (Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών) στη γενική συνέλευση στο Ίδρυμα Ευγενίδου κατηγόρησε για υποκριτική στάση της Ε.Ε. απέναντι στην ελληνική ναυτιλία αναφορικά με την απόφασή της να ζητήσει από την Ελλάδα να τροποποιήσει διατάξεις του θεσμικού της πλαισίου, λόγω επικαλούμενης μη συμβατότητάς τους με τις κατευθυντήριες γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις.

Αναφερόμενος στις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις και στον κατά πόσο αυτές επηρεάζουν το ναυτιλιακό κλάδο, ο πρόεδρος της ΕΕΕ τόνισε ότι σε διεθνές επίπεδο τους τελευταίους μήνες του 2015 οι ναύλοι των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην, έχουν υποστεί ραγδαία υποχώρηση διανύοντας τη χειρότερη εποχή στην ιστορία τους .

Για το κλάδο των δεξαμενοπλοίων, είπε ότι αυτός διανύει την καλύτερη ναυλαγορά από το 2008 καταγράφοντας αυξήσεις άνω του 70% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Εξίσου θετικά χαρακτήρισε και τα αποτελέσματα για τη μεταφορά υγροποιημένου υγραερίου και των παραγώγων πετρελαίου.

Ο πρόεδρος των Ελλήνων Εφοπλιστών είπε επίσης ότι Ένωση υποστηρίζει έμπρακτα της δημόσιες ναυτικές ακαδημίες, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας επί των πλοίων με όρους σύμφωνους με τα διεθνώς κρατούντα προκειμένου να μη θιγεί η ανταγωνιστικότητα του στόλου.

Για το θέμα του ΝΑΤ ενόψει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που συντελείται πρόσθεσε ότι η ελληνική πολιτεία συμμερίζεται πλήρως την αναγκαιότητα διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.