Quantcast
ΕΤΕπ: Παρατείνεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης των ελληνικών εξαγωγών - enikonomia.gr
share

ΕΤΕπ: Παρατείνεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης των ελληνικών εξαγωγών

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης των ελληνικών εξαγωγών και του εξωτερικού εμπορίου ύψους 500 εκ. ευρώ από την ΕΤΕπ. Στόχος να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και η στήριξη του διεθνούς εμπορικού τους ρόλου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης της Χρηματοδότησης του Εξωτερικού Εμπορίου (Trade Finance Facility), το οποίο καταρτίστηκε αρχικά τον Ιούνιο του 2013 και σήμερα παρατείνεται, η ΕΤΕπ θα παρέχει εγγυήσεις που καλύπτουν τους κινδύνους που συνδέονται με ενέγγυες πιστώσεις (Letters of Credit) και άλλα προϊόντα χρηματοδότησης του εμπορίου που παρέχονται από ελληνικές τράπεζες.

Η εγγύηση της ΕΤΕπ σημαίνει ότι οι πελάτες ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό θα διασφαλίζουν την ικανοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων που καθορίζονται σε αυτά τα εμπορικά εργαλεία.

«Η στήριξη του διεθνούς ρόλου των ελληνικών επιχειρήσεων θα συμβάλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Η παράταση του επιτυχημένου αυτού προγράμματος θα βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις να γίνουν ανταγωνιστικές και να κερδίσουν νέους πελάτες στη διεθνή αγορά», δήλωσε ο Νίκολας Ζένετ, επικεφαλής του νεοϊδρυθέντος Investment Team for Greece της ΕΤΕπ.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης απ’ όλη την Ελλάδα δύνανται να λάβουν ενίσχυση για τις εμπορικές και εξαγωγικές τους συναλλαγές με μέγιστη διάρκεια τα τρία χρόνια. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.