Quantcast
Μειώνονται τα τσουχτερά πρόστιμα για τη μη καταβολή διοδίων στην Εγνατία - enikonomia.gr
share

Μειώνονται τα τσουχτερά πρόστιμα για τη μη καταβολή διοδίων στην Εγνατία

δημοσιεύτηκε:

Δίμηνη αναστολή βεβαίωσης ή είσπραξης όσων προστίμων έχουν επιβληθεί από την Εφορία για μη πληρωμή διοδίων, πρόκειται να ζητήσει από τις αρμόδιες ΔΟΥ ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης.

Το ΔΣ της Εγνατίας Οδού επικαλείται την πρόθεση του υπουργείου Υποδομών να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση προστίμων που έχουν επιβληθεί για την μη καταβολή του αντιτίμου τελών διοδίων.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Αντωνούδη, σκοπός της νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Υποδομών δεν είναι να καταργηθεί το πρόστιμο για εκείνους που αρνούνται να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων, αλλά να μειωθούν οι προσαυξήσεις που επιβάλλονται προκειμένου να μην είναι εξοντωτικές.

“Θέλουμε το πρόστιμο να λειτουργεί αποτρεπικά” τόνισε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, ο οποίος είπε ότι η προσαύξηση στο πρόστιμο είναι 50 φορές η αξία του, με αποτέλεσμα να έχουν βεβαιωθεί ιδιαίτερα υψηλά χρηματικά ποσά που ανέρχονται σε 25.000 ευρώ, ακόμα και σε 30.000 ευρώ.

Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών, που αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων 20 ημερών, θα προβλέπει πως η προσαύξηση στα πρόστιμα θα είναι σημαντικά χαμηλότερη. Θα πρέπει επίσης να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, καθώς το πρώτο είναι υπεύθυνο για τις ΔΟΥ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.