Quantcast
Αίτημα του ΟΕΕ για τρίμηνη διάρκεια υποβολής των φορολογικών δηλώσεων - enikonomia.gr
share

Αίτημα του ΟΕΕ για τρίμηνη διάρκεια υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

δημοσιεύτηκε:

Την έντονη ανησυχία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) για το γεγονός ότι μετατίθεται διαρκώς η ημερομηνία έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, εξέφρασε με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας ζήτησε το σύστημα να παραμείνει ανοιχτό τουλάχιστον για ένα τρίμηνο από τη στιγμή, που θα εκκινήσει η διαδικασία, με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και με δεδομένη την απόφαση των λογιστών – φοροτεχνικών για αποχή από την υποβολή δηλώσεων.

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και στο γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, εκφράστηκε και η έντονη αντίδραση του Επιμελητηρίου για τη μη παράταση εφαρμογής των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, για την οποία είχε δεσμευθεί ο κ. Αλεξιάδης και επανέφερε την πρότασή του για την προαιρετική εφαρμογή τους για το φορολογικό έτος 2015.

Τέλος, ο κ. Κόλλιας δήλωσε την κάθετη αντίθεση του Επιμελητηρίου στις προωθούμενες αλλαγές, που συζητούνται με τους θεσμούς, για το αφορολόγητο και την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.