Quantcast
Υπ. Εργασίας: Αυξάνει την αναλογικότητα των συντάξεων για πάνω από 25 έτη ασφάλισης - enikonomia.gr
share

Υπ. Εργασίας: Αυξάνει την αναλογικότητα των συντάξεων για πάνω από 25 έτη ασφάλισης

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγή της πρότασής της, όσον αφορά στα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων, ώστε να περιορισθούν οι απώλειες που θα έχουν όσου βγαίνουν στη σύνταξη με περισσότερα από 25 χρόνια εργασίας, όπως παραδέχεται το υπουργείο Εργασίας, με απάντησή του σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα». 

Η πρόταση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία μειώνονταν τα ποσοστά αναπλήρωσης (από τα οποία προκύπτει το ύψος της σύνταξης σε σχέση με τις αποδοχές των ασφαλισμένων) για πάνω από 25 έτη ασφάλισης είχε προκαλέσει αντιδράσεις και από την πλευρά της τρόικας, η οποία ζητούσε μεγαλύτερη αναλογικότητα μεταξύ των εισφορών που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι και των συντάξεων που θα παίρνουν. Έτσι, το υπουργείο εξετάζει αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης για πάνω από 25 έτη ασφάλισης και μείωση των ποσοστών για όσους βγαίνουν με λιγότερα χρόνια στη σύνταξη. 

Το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι με την πρότασή του προνοεί για να υπάρξουν αξιοπρεπείς συντάξεις για όσους βγουν με λιγότερα από 25 χρόνια στη σύνταξη, οι οποίοι, όπως σημειώνει θα είναι πολλοί, δεδομένης της «τερατώδους ανεργίας» στη χώρα μας και των διαδεδομένων άτυπων μορφών εργασίας.

«Αυτό δεν σημαίνει», τονίζεται στην ανακοίνωση «ότι όσοι έχουν περισσότερα χρόνια ασφάλισης, δεν θα έχουν και μεγαλύτερη σύνταξη. Αυτό ήδη εξασφαλίζεται και, σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο εξετάζει σενάρια βελτίωσης της αναλογικότητας για όσους έχουν περισσότερα έτη ασφάλισης, χωρίς να θίγονται ιδιαίτερα οι συντάξεις αυτών με λιγότερα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.