Quantcast
Μέχρι τέλη του 2016 η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου - enikonomia.gr
share

Μέχρι τέλη του 2016 η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τέλη του 2016 θα έχουν εξοφληθεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τους ιδιώτες, τόνισε με έμφαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Χουλιαράκης προέβη σε αυτή τη δήλωση, προκειμένου να απαντήσει στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος υποστήριξε ότι το πλεόνασμα που εμφανίζει η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων του πρώτου δίμηνου του 2016, οφείλεται στη μη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ανέφερε ότι «Η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες ανέρχονται σε 7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016, αποτελεί μέρος της συμφωνίας του Αυγούστου και τόνισε ότι το πλεόνασμα που εμφανίζει το πρώτο δίμηνο του 2016, οφείλεται σε υπέρβαση του στόχου των εσόδων και σε υστέρηση των δαπανών κατά 900 εκατ. ευρώ σε τομείς που δεν επηρεάζουν άμεσα την οικονομία, όπως είναι πληρωμές προς την Ε.Ε. και ο προγραμματισμός της καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων σε οκτώ δόσεις».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.