Quantcast
ΕΕΘ: Προπληρωμένες κάρτες για την αγορά τροφίμων σε επαγγελματίες - enikonomia.gr
share

ΕΕΘ: Προπληρωμένες κάρτες για την αγορά τροφίμων σε επαγγελματίες

δημοσιεύτηκε:

Από τις 19 έως 21 Απριλίου, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξή τους στο πρόγραμμα του ΕΕΘ, «Στηρίζω», το οποίο σχετίζεται με τις προπληρωμένες κάρτες για την αγορά τροφίμων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) θα διαθέσει προπληρωμένες κάρτες για την αγορά τροφίμων σε επαγγελματίες που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Στηρίζω». Το Πρόγραμμα στήριξης επαγγελματιών με προπληρωμένες κάρτες αξίας 200 ευρώ είναι για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι: «Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει άπαξ το ποσόν των 200 ευρώ, το οποίο θα μπορεί να διαθέσει είτε τμηματικά είτε ώς σύνολο για την αγορά αγαθών από οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ ή χώρο εστίασης με τερματικό P.O.S».

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι: «Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 50.000 ευρώ, με προοπτική επέκτασης του προγράμματος εφόσον η ανταπόκριση των επαγγελματιών είναι μεγάλη».

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζορπίδης αναφερόμενος στις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για ένταξή τους  στο πρόγραμμα είπε ότι: «Οι υποψήφιοι, που πρέπει να είναι απαραιτήτως ενεργά μέλη του ΕΕΘ, οικονομικά τακτοποιημένα μέχρι το 2009, θα πρέπει να προσκομίσουν αυτοπροσώπως στο επιμελητήριο, ώστε να εξεταστούν από ειδική επιτροπή, τα εξής δικαιολογητικά: φορολογική δήλωση που να πιστοποιεί ότι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς και τα έντυπα Ε2 και Ε9, σε ό,τι αφορά την ιδιοκτησία ακινήτων».

«Δίνουμε αυτή τη βοήθεια ώστε να μη χρειάζεται να πηγαίνουν οι επαγγελματίες στα συσσίτια. Ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των επαγγελματιών που θα μπορούσαν να είναι δικαιούχοι του προγράμματος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης.

Τα τεχνικά ζητήματα του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία «Edenred», η εκπρόσωπος της οποίας, Φένια Καλοστρούμπη, σημείωσε ότι η κάρτα που λειτουργεί όπως μια “mastercard” έχει διάρκεια μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.