Quantcast
Ντάισελμπλουμ: Μην περιμένετε συμφωνία σήμερα - enikonomia.gr
share

Ντάισελμπλουμ: Μην περιμένετε συμφωνία σήμερα

δημοσιεύτηκε:

«Ευτυχής» που μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Άμστερνταμ, το πρωί της Παρασκευής.

«Θα ακούσουμε την πρόοδο που έγινε, ακούω καλά νέα από την Αθήνα», σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει: «μην περιμένετε κάποια συμφωνία σήμερα».

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Το χρέος είναι μια συζήτηση που δεν είχαμε πριν. Είχαμε μια υπόσχεση ότι αν η Ελλάδα προχωρήσει με το πρόγραμμα, θα συζητήσουμε μέτρα για το χρέος. Είμαστε στην αρχή αυτής της συζήτησης. Είμαι ευτυχής που μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε: «Λέτε ότι χρειάζεται χρόνο, αλλά εγώ ξέρω σε άλλες χώρες πόσο καιρό χρειάζεται μια μεγάλη ασφαλιστική και μια μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση. Ας μην είμαστε σκληροί με τους Ελληνες. Εχουν κάνει πάρα πολύ δουλειά τους τελευταίους μήνες».

Κληθείς να πάρει θέση για την «κόντρα» μεταξύ Ντράγκι και Σόιμπλε, ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε: «ο Μάριο Ντράγκι πρέπει να κάνει τη δουλειά του ανεξάρτητα και εμείς οι πολιτικοί πρέπει να αποφεύγουμε σχόλια για τη νομισματική πολιτική. Η νομισματική πολιτική ασκείται ανεξάρτητα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.