Quantcast
Πορτογαλία: Ο οίκος DBRS διατήρησε σε επενδυτική βαθμίδα το αξιόχρεό της - enikonomia.gr
share

Πορτογαλία: Ο οίκος DBRS διατήρησε σε επενδυτική βαθμίδα το αξιόχρεό της

δημοσιεύτηκε:

Ο καναδικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS διατήρησε σε επενδυτική διαβάθμιση το αξιόχρεο της Πορτογαλίας, διασφαλίζοντας ότι τα ομόλογα της χώρας θα συνεχίσουν να είναι επιλέξιμα για αγορά από την ΕΚΤ.

Ο οίκος, με έδρα το Τορόντο, διατήρησε το αξιόχρεο της Πορτογαλίας στη βαθμίδα BBBL, που είναι η χαμηλότερη επενδυτική βαθμίδα της, κρατώντας σταθερή την προοπτική του. Για να είναι επιλέξιμα τα πορτογαλικά ομόλογα για αγορά από την ΕΚΤ, θα πρέπει να έχουν αυτά επενδυτική διαβάθμιση από έναν τουλάχιστον από τους μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης.

«Η αξιολόγηση αντανακλά τη συμμετοχή της Πορτογαλίας στην Ευρωζώνη, την ευνοϊκή διάρθρωση των ωριμάνσεων του χρέους της και τις μειωμένες ευαισθησίες της, μετά τη σημαντική διόρθωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της τα τελευταία χρόνια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο DBRS, προσθέτοντας:’

«Ωστόσο, η Πορτογαλία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, μεταξύ των οποίων το υψηλό επίπεδο του δημόσιου χρέους, τις συνεχιζόμενες δημοσιονομικές πιέσεις, τον χαμηλό δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης και υψηλά χρέη των επιχειρήσεων».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.