Quantcast
Μοσκοβισί: Η Ελλάδα θα μπορούσε να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,7% το επόμενο έτος - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα θα μπορούσε να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,7% το επόμενο έτος

δημοσιεύτηκε:

«Είχαμε μια αξιοσημείωτη πρόοδο σήμερα ώστε να καταλήξουμε σε μια οριστική συμφωνία» δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Οικονομικών Υποθέσεων υποστήριξε πως «χαιρετίζουμε τον δημιουργικό διάλογο που έλαβε χώρα σήμερα και συμφωνώ με τις θέσεις του προέδρου για τα τρία επίπεδα αξιολόγησης του χρέους. Η τεχνική βοήθεια θα συνδράμει και τις δύο πλευρές ώστε να φτάσουμε σε τελική συμφωνία στις 24 του μήνα».

Σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί η Ελλάδα μπορεί από το β’ μισό του τρέχοντος έτους να παρουσιάσει ανάπτυξη η οποία μπορεί να φτάσει και το 2,7% την επόμενη χρονιά με την προϋπόθεση βέβαια πως η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με ευλάβεια.

Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε σημαντική την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων «για μια Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, που θα προσελκύει επενδύσεις και θα ξαναβρεί την ανάπτυξη». Στάθηκε δε, στην ψήφιση του ασφαλιστικού, ενώ έκανε λόγο για δημιουργία μίας Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων που θα διαχειρίζεται ζητήματα σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

«Σημαντικό να υπάρχει προληπτικός μηχανισμός»

Όσον αφορά στα προληπτικά μέτρα, ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει προληπτικός μηχανισμός ώστε να διασφαλισθεί η αξιοπιστία πως θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα από τις δύο πλευρές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.