Quantcast
ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μείνουν χωρίς ρευστότητα - enikonomia.gr
share

ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μείνουν χωρίς ρευστότητα

δημοσιεύτηκε:

Απόλυτη θέση υπέρ των ελληνικών τραπεζών πήρε η ΕΚΤ, αναφέροντας πως δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς ρευστότητα. Η ΕΚΤ απαντά με τον τρόπο αυτό, απαντώντας στο σημερινό δημοσίευμα της  Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο, η τρόικα απειλεί να διακόψει την παροχή ρευστότητας προς την Ελλάδα, εάν δεν επέλθει συμφωνία αξιολόγησης μέσα στο 2014.

Οι συγκεκριμένες πηγές διευκρίνιζαν ότι τα δημοσιεύματα περί διακοπής χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τόνιζαν ότι η παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιήθηκε σαν διαπραγματευτικό όπλο.

Παράλληλα εξηγούσαν ότι πρόκειται για γεγονός και καθιερωμένη διαδικασία η οποία ισχύει. Δηλαδή εάν η Ελλάδα είναι εκτός προγράμματος τότε μέρος των collateral που χρησιμοποιούν οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είναι αυτομάτως επιλέξιμο προκειμένου οι τράπεζες να λαμβάνουν χρηματοδότηση έναντι αυτού.

Σε αυτή την περίπτωση προσέθεταν, μπορούν οι τράπεζες να χρησιμοποιήσουν άλλα collateral για να αντικαταστήσουν την χρηματοδότηση ή στην περίπτωση που δεν υπάρχουν, να τύχουν χρηματοδότησης μέσω του ELA.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.