Quantcast
ΕΣΠΑ: Κατασκευή δύο μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο - enikonomia.gr
share

ΕΣΠΑ: Κατασκευή δύο μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο

δημοσιεύτηκε:

Η κατασκευή και λειτουργία δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στην Κεντρική Μακεδονία, με ύψος επένδυσης τα 10,5 εκατ. ευρώ,  θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2007-13 και ειδικότερα από το JESSICA .

Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, υπογράφηκαν στη Θεσσαλονίκη οι δύο χρηματοδοτικές συμβάσεις μεταξύ του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας του JESSICA (το οποίο διαχειρίζεται η Τράπεζα Πειραιώς) και των φορέων επένδυσης «Βορειοελλαδική Αειφορία ΑΒΕΕ» και «Δέλτα Αξιού Ενεργειακή ΑΕ».

Τα δύο έργα θα προσφέρουν πάνω από 200 νέες θέσεις εργασίας, προσωρινές και μόνιμες, κατά τη λειτουργία τους. 

Ειδικότερα:

– Το πρώτο έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο με τη χρήση βιομάζας, ισχύος 0,999 MW, στη θέση «Αριδίνα» του Δήμου Ωραιοκάστρου. Η μονάδα θα τροφοδοτείται με πρώτες ύλες προερχόμενες κυρίως από απόβλητα (κοπριές) βουστασίων και δευτερευόντως πτηνοτροφείων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.405.704  ευρώ και ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στα 3.770.000 ευρώ. 

– Το δεύτερο έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο με την χρήση βιομάζας ισχύος 1 MWe, στη θέση «Άδενδρου» του Δήμου Χαλκηδόνος. Η μονάδα παραγωγής βιοαερίου θα τροφοδοτείται με πρώτες ύλες που προέρχονται κυρίως από απόβλητα (κοπριές) βουστασίων και δευτερευόντως, καλλιεργειών (ενσίρωμα καλαμποκιού). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5.928.708 ευρώ και ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στα 5.272.500 ευρώ.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.