Quantcast
Κατηγορηματικά αντίθετο το Πεκίνο στην έρευνα των ΗΠΑ για τις τιμές στα χαλυβουργεία - enikonomia.gr
share

Κατηγορηματικά αντίθετο το Πεκίνο στην έρευνα των ΗΠΑ για τις τιμές στα χαλυβουργεία

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα είναι «κατηγορηματικά αντίθετη» στην έρευνα που διεξάγει η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (USITC) μετά από καταγγελίες για έλεγχο των τιμών από κινεζικά χαλυβουργεία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας. Το υπουργείο ανέφερε ότι η Κίνα είναι «σφόδρα δυσαρεστημένη» με την απόφαση των ΗΠΑ και ότι θα ενθαρρύνει τις εταιρείες της να υποστηρίξουν νομικά τα συμφέροντά τους.

Τα εμπορικά μέτρα που έλαβαν πρόσφατα οι ΗΠΑ συνιστούν προστατευτισμό και μάλλον θα αποδιαρθρώσουν το εμπόριο παρά θα επιλύσουν τα προβλήματα της βιομηχανίας χάλυβα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα σημερινά προβλήματα της βιομηχανίας χάλυβα αποτελούν παγκόσμιες προκλήσεις που απαιτούν συντονισμένες προσπάθειες για την επίλυσή τους.

Με την καταγγελία που έκανε η αμερικανική εταιρεία U.S. Steel Corp., με βάση τον αμερικανικό νόμο για τους δασμούς, ζητά την απαγόρευση σχεδόν όλων των εισαγωγών από τα μεγαλύτερα χαλυβουργεία της Κίνας. Η έρευνα εμπλέκει 40 κινεζικά χαλυβουργεία και θυγατρικές τους εταιρείες διανομής.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.